Krizde ticari sicili bozulan esnaf af istiyor

Antalya'nın Alanya ilçesinde turizm sezonundan umduğunu bulamayan çoğu esnaf, ticari sicilleri bozuk olduğu için bankalardan kredi çekemiyor. Borçları için tefecilerden medet uman esnaflar, fahiş faizlerle aldığı parayı geri ödeyemeyince bunalıma giriyor.

Krizde ticari sicili bozulan esnaf af istiyor
 

Alanya ' da esnafın tefecilerin eline dü ; ştü ; ğü ; nü ; belirten Esnaf ve Sanatkâ ; rlar Odası Ahmet Sert , sıkıntılı gü ; nler yaşayan esnafı tefecilerin elinden ancak sicil affının kurtarabileceğini sö ; yledi .

Alanya ' da neredeyse tü ; m esnafın sicilinin bozuk olduğunu vurgulayan Ahmet Sert , ' Esnafı tefeci tuzağından kurtarmak iç ; in bankalara yö ; nlendirmek zorundayız ' dedi . Tefecilik yaparak haksız kazanç ; elde edenlerin Esnaf ve Sanatkâ ; rlar Odası ' na ihbar edilmesini isteyen Sert , yetkili birimlerin de ç ; alışmalarıyla tefecilerin ö ; nü ; ne geç ; eceklerini kaydetti . Tefecilik yaptığı iddia edilen bir kişiyi Alanya Kaymakamlığı ' na ihbar ettiklerini anlatan Sert , yasa dışı ve haksız kazanç ; sağlayan tefecilerin teşhir edilmesinin faydalı olacağını kaydetti . Turizm kenti olan Alanya ' da sıkıntıların en ö ; nemli sebeplerinden birinin esnaf sayısının fazlalığı olduğuna işaret eden Sert , ilç ; edeki kiraların ç ; ok yü ; ksek olmasının da esnafı zor duruma soktuğunu sö ; zlerine ekledi .