İnhisar'da sağlık merkezi açılışı

Açılılşta konuşan Bilecik Valisi Musa Çolak, sağlık hizmetinin titizlikle yerine getirilmesi gereken bir hizmet olduğunu söyledi.

İnhisar Toplum ve Aile Sağlığı Merkezi'ni hizmete açan Vali Çolak, Bilecik'in bulunduğu noktadan daha ileri gitmesi için bütün kurumlara görev düştüğünü belirtti. Bilecik'in köklü tarihi ve tabii güzellikleri, tarım ve sanayiiyle Marmara bölgesinin parlayan yıldızı olduğunu, insanlarının da asayiş açısından huzurlu bir ortamda yaşadığını ifade eden Vali Çolak, "Daima sizlerle birlikte iç içe olmaya çalışıyorum. Gayemiz vatandaşımızı mutlu kılmak, kalkınmış bir toplum ve ülke meydana getirmektir. Bunun için devletimizin bütün kurum ve kuruluşlarıyla milletimizin hizmetindeyiz. Her türlü imkanı sizler için seferber ediyoruz. Kırsal kalkınma bu gün ülkemizde üzerinde önemli durulan bir konudur. Kırsal kalkınmada son 5 yılda ilimizde çok önemli çalışmalar yapıldı, büyük projeler gerçekleştirildi. Bugün Toplum Sağlığı Merkezi'nin açılışını yapıyoruz. Sağlık hizmeti, hiç şüphesiz insana yapılan en mühim hizmettir. Her işin başı sağlıktır. Sağlık hizmeti bu sebeple titizlikle yerine getirilmesi gereken bir hizmettir" dedi.

Folklor gösterisi, şiir ve kompozisyon yarışmalarında dereceye giren öğrencilere ödüllerinin verilmesinin ardından Vali Çolak ve beraberindekiler Toplum ve Aile Sağlığı Merkezi'nin açılışını yaparak, Sağlık Grup Başkanı Dr. Özge Zincir'den bilgi aldı. Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Vakfı tarafından geri dönüşümlü 17 sera ve 1 ev tekstil projesine katılan kişilere belge veren Vali Çolak daha sonra ev tekstil atölyesinde incelemelerde bulundu. Buradan Tozman köyüne giden Çolak, Köydes projesi dahilinde yapılan hal binasını açtı. Köylülerle sohbet eden Vali Çolak, çalışkan ve üretken çiftçilerin gayretleri ile tarımın daha da iyi bir noktaya geleceğini kaydetti.