Öcalan: Devletle PKK işini görüştük

Eski terör örgütü sorumlularından Osman Öcalan, PPK'lıların gelişi ile ilgili olarak devletten gelen bazı temsilcilerle görüştüklerini ve sene sonuna doğru daha olumlu görüşmelerin olacağını kaydetti.

Son günlerde yaşanan sıcak gelişmeler, PKK'nın dağdan inmesi ardından karşılama törenleri nedeniyle yaşanan kriz  ve dağdan gelişlerin durdrulması üzerine terör örgütünün eski sorumlularından Osman Öcalan, devletten gelen bazı temsilcilerle görüştüklerini ve yıl sonuna doğru süreçle ilgili olumlu gelişmelerin süreceğini ifade etti.

DEVLETTEN GELEN KİŞİLERLE TEMAS KURMUŞ

Öcalan bir kaç kaç ay önce devlet adına gelen sivil giyimli kişilerle Türkiye'ye dönüşü görüştüklerini ve silahlı mücadelenin nasıl sona ereceğini kendisine sorduklarını anlattı.

OCALAN: TÜRKİYE'YE GELMEK İSTİYOR

Beş yıldır Süleymaniye'ye bağlı Köysancak'ta yaşayan Öcalan, mevcut durumda Türkiye'ye dönmekte kararlı olduğunu söyledi: Hukuki ve siyasi ortam oluşursa sürece gelmek isterim. Davutoğlu'nun ziyaretinde Kürt yönetimiyle bizim durumumuzun da görüşüleceğini tahmin ediyorum.

YIL SONUNDA ÖNEMLİ GÖRÜŞMELER OLACAK

Öcalan'ın dağdan inişle ilgili bir de önerisi var: Silahlı 500-600 kişi inip Erbil'de yaşasın, ardından Türkiye'ye dönsün. Yoksa 34 kişinin dönmesi jestten öteye gitmez. Devleti temsil ettiğine inandığım bir grup geldi, dönüşleri konuştuk. Yıl sonuna dek önemli gelişmeler olacak.

DİĞER PKK'LILAR GELMEYE HAZIR

Osman Öcalan PKK'dan ayrılıp Kuzey Irak'ta yaşayan çok sayıda eski örgüt üyelerinin Türkiye'ye dönmek istediğini belirtirken "Ayrılan gruplar dağdakilerden daha nitelikli. Bu gruplar gelmeden barış olmaz" dedi.