Ayvalık Cumhuriyeti kutladı

Ülke genelinde büyük coşkuyla kutlanılan 29 Ekim Cumhuriyet Bayramı, Balıkesir'in Ayvalık ilçesinde de çok büyük katılımla kutlandı.

Saat 12.30’da İlçe Gümrük binasının önünde toplanarak Cumhuriyet yürüyüşü yapan Ayvalıklılar, şimdiye kadar görülmemiş bir katılımla Cumhuriyet’e sahip çıktıklarını gösterdiler. Gümrük meydanının önünden, Ayvalık Cumhuriyet Alanı’na yürüyen yaklaşık 5 bin kişilik kalabalığı, yol kenarında biriken yüzlerce vatandaşta alkışlarla destekledi.
Bando ve vatandaşların hep bir ağızdan söyledikleri marşlarla yürüyen dev kalabalığa ulaşan yürüyüş korteji daha sonra Cumhuriyet alanında Atatürk anıtının önünde protokolün çelenk koyma merasimine de destek verdi.
Protokolün ve sivil toplum kuruluşlarının büyük ilgi gösterdiği çelenk koyma merasiminin ardından saygı duruşu ve kalabalık vatandaşların da birlikte söyledikleri İstiklal Marşı’nın ardından, ilköğretim okulu öğrencilerinin folklor oyunları ile devam eden 29 Ekim nedeniyle Cumhuriyet ve Çelenk koyma merasimi sonrasında, Cumhuriyet Alanı’nda açılan Atatürk yağlı boya sergisi gezildi.
Vatandaşların ülke genelinde yaşanılanlar nedeniyle, Cumhuriyet yürüyüşüne katılarak bir anlamda tepkilerini ve duruşlarını ortaya koyduklarını belirtmesi de güne damgasını vuranlardandı.