Milas'ta bayram provası

Milas'ta 29 Ekim Cumhuriyet Bayramı için yapılacak törenin genel provası Atapark Meydanı'nda yapıldı.

Bu yıl 29 Ekim Cumhuriyet Bayramı’nın 86. yılı kutlanacak. Ulusal ve Resmi Bayramlarda Yapılacak Tören Yönetmeliği gereği 28 Ekim Çarşamba günü 13.00’te Atatürk Anıtı’na çelenk sunulmasıyla başlayacak, 29 Ekim Perşembe günü saat 24.00’te sona erecek. Bayram süresince kamu kurum ve kuruluşları ile okullar bayraklarla süslenecek. Çelenkler 28 Ekim Çarşamba kurumların amirleri tarafından konulacak. Aynı gün tüm okullardan bir yönetici, bir öğretmen, bayrak, flama ve birer takım öğrenci grubu ile birlikte 12.45’te Atatürk Anıtı önünde hazır bulunacak. Çelenk sunumunun ardından saygı duruşunda bulunulacak ve İstiklal Marşı okunacak.
29 Ekim Perşembe günü yapılacak olan 29 Ekim Cumhuriyet Bayramı Kutlama Törenine katılacak tüm okullar, kuruluşlar ve törene katılacak diğer görevliler en geç saat 09.00’da Atatürk Anıtı önünde yerlerini almış olacak. Saat 09.00’da Kaymakamlıkta tebriklerin kabulü yapılacak. Saygı duruşu ve İstiklal Marşı’na müteakiben 09.30’da Kaymakam, Garnizon Komutanı, Belediye Başkanı törene katılan öğrencilerin ve halkın bayramını kutlayacak. Günün anlamına yönelik konuşma Kaymakam M. Bahattin Atçı tarafından yapılacak.
Aynı gün 19.30’da Cumhuriyet yürüyüşü ve 20. 15’te havai fişek gösterisi gerçekleştirilecek ve yine aynı gün akşam saat 20.30’da Milas Belediye Evlendirme Salonu’nda Cumhuriyet Resepsiyonu-Kokteyli yapılacak.