Aliağa Belediyesi'nin kültür sanat atağı

Aliağa Belediyesi'nin Kültür Sanat etkinliği çerçevesinde Samsun Sanat Tiyatrosu 24 Ekim'de Aliağa'da “Diriliş” ve “Kurşun Askerin Utancı” isimli oyunlarıyla izleyicinin karşısına çıkacak. Aliağa Belediyesi'nin katkılarıyla aynı gün sahnelenecek her iki oyunu da sanatseverler ücretsiz izleyebilecek.

24 Ekim’de ilk olarak saat 13:00’te Samsun Sanat Tiyatrosu oyuncuları Haluk Işık'ın yazdığı "Kurşun Askerin Utancı" adlı çocuk oyununu sahneye koyacak. Yönetmenliğini Cüneyt Gürbüz, yapımı Yaşar Gündem'e ait olan dekoru Murat Dölek, kostümü Güler İnce, müziği A. Sabri Karataş, koreografisi İhsan Benginer'e ait olan çocuk oyununun konusu şu şekilde; Savaş düşkünü bir kralın savaştan sonra yıkılmış ülkesinde kendisi ile bir kurşun asker kalmıştır sadece. Barış ve Sevgi adında iki çocuğun oyuncakları bu ülkede kaybolur, onları arayan çocuklar ülkeyi yeniden mutluluğa kavuştururlar. Müzikli danslı çocuk oyunu olan Kurşun Askerin Utancı’nın yönetmeni Cüneyt Gürbüz; “Çocukların büyük bir keyifle izleyeceği bir oyun olarak her turnemizde büyük bir beğeni ile izlenen oyunu Aliağa’da yaşayan çocuklarında büyük bir keyifle izleyeceğine eminim” dedi.

DİRİLİŞ 2 KEZ SAHNELENECEK
Aynı gün yine Tüpraş Halk Eğitim Merkezinde saat 17:00 ve 20:30’da Çanakkale Zaferi’nin anlatıldığı Yazar Turgut Özakman’ın “Diriliş Çanakkale 1915” adlı romanından uyarlanan “Diriliş” adlı tiyatro oyunu, Samsun Sanat Tiyatrosu tarafından sahneye konulacak. Eseri oyunlaştıran ve yönetmenliğini yapan Yaşar Gündem; “Her yerde olduğu gibi Aliağa’da da tıklım tıklım dolu bir salon bekliyoruz. Çünkü oyunumuz bu toprakların ne şartlarda kazanıldığını halkımıza gösteriyor. Atalarımızın canlarıyla, kanlarıyla karış karış kazandığı topraklarımızın ne şartlarda kazanıldığının altını çizmek ve tarihimizi anımsatmak, halka bir şeyler verebilmek amacındayız” dedi. Aliağa halkının uzun süre hafızalarından silinmeyecek çok güzel bir oyun seyredeceğini belirten Gündem; “Bizlere verdiği katkı ve destekten dolayı Belediye Başkanı Sayın Ömer Turgut Oğuz’a ve oyunun sahnelenmesinde emeği geçecek olan tüm belediye çalışanlarına şimdiden çok teşekkür ederim” dedi.