Vahşete sessiz kalamayız...

Dişleri Bakanı Ahmet Davutoğlu, Bosna Hersek ziyareti öncesinde Esenboğa Havalimanı basın mensuplarının sorularını yanıtladı. Davutoğlu, Türkiye-İsrail gerilimine neden olan olaylara ilgili olarak “Gazze'de yaşanan vahşet olayları devam ederken yaşanan bu vahşete sesiz kalamazdık' dedi.

Barış istikametine bir an önce dönülmeli diyen Bakan Davutoğlu,  "Gazze'de insanlık trajedisi devam ederken bizim askeri bir görüntü çizmemiz beklenemez. Barış çizgisine dönüldüğü zaman bu ilişkilerimiz aynen devam eder. Gerginlik politikaları içine Türkiye asla prim vermemiştir ve girmemiştir" dedi,

TRT ÖZERK BİR KURUMDUR MUDAHALEMİZ SÖZ KONUSU DEĞİL

Diziye gelince TRT özerk bir kurumdur. Bakanlığımızın danışmanlığı söz konusu değildir. Diziyi yapanlar özerk bir kurumdur. Türkiye sansüre dayalı bir ülke değildir. Diziye müdahalemiz sözkonusu olamaz. Ben televizyon dizileri dışında herşeyle ilgilenmek zorundayım.
Gazze'de geçen yıl yaşananlar bir şehre yapılacak en büyük askeri operasyondur. Burada ölenlerin ve zarar görenlerin çoğu çocuk ve kadındı. Bunları olmamış kabul edemeyiz.

Bir yıldır Gazze'den İsrail'e tek bir roket atılmamışken bugün Gazze'de çocukların gidecek okulları yok. Ben her sabah çocuğumu okula gönderirken bu suçluluğu hissediyorum. Türkiye gibi büyük bir ülke buna sessiz kalabilir mi?

İŞTE DAVUTOĞLUNUN AÇIKLAMALARI