Kırşehir'de domuz gribi şüphesi

Kırşehir'de domuz gribi şüphesi ile bir kişi müşahade altına alındı.

Bir kamu görevlisi olan Ş.T.Y.(23), dün akşam yüksek ateş şikayetiyle Kırşehir Devlet Hastanesi'ne gitti. Doktorlar tarafından muayene edilen Y. domuz gribi şüphesi ile müşahade altına alındı.

5 GÜN ÖNCE ROMANYA'DAN GELMİŞ

Kırşehir'de dün akşam yüksek ateşten hastaneye gelen ve domuz gribi olabileceği şüphesi ile müşahade altına alınan bayanın beş gün önce AB projesi kapsamında Romanya'ya gittiği öğrenildi.

Bir kamu görevlisi olan Ş.T.Y.(23), dün akşam yüksek ateş şikayetiyle Kırşehir Devlet Hastanesi'ne gitti. Doktorlar tarafından muayene edilen Ş.T.Y. domuz gribi şüphesi ile müşahade altına alındı. Yapılan çeşitli tahliller alınarak Ankara'ya gönderildi.

Konu ile ilgili bir açıklama yapan Kırşehir İl Sağlık Müdürlüğü yetkilileri, yüksek ateş ve solunum yolu enfeksiyonları ile devlet hastanesine başvuran Ş.T.Y.'nin yaklaşık beş gün önce bir AB projesinden dolayı Romanya'ya gittiğini ve domuz gribi olacağı ihtimali üzerinde durduklarını belirtti. Hastanın intaniye servisinde yattığını bildiren yetkililer, belirtilerin normal grip mi yoksa domuz gribi mi olduğunun gelen tetkik sonucundan sonra belli olacağını kaydetti.