Başbakan, AB teröre göz yumuyor..

Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, açılımda son durumu değerlendirirken Irak'taki insanlık dramına da değindi ve şunları söyledi:

Irak’ta inanılmaz bir yıkım var insanlar korku ve telaş içerisinde yaşıyorlar. Irak Başbakanı Maliki’nin bana verdiği bilgiye göre Irak’ta sadece dul kalan kadınların sayısı 1 milyonu aşıyor.

Bunun meydana getirdiği sosyolojik yıkımı düşünebiliyor musunuz? Bu sosyolojik yıkım nasıl tedavi edilir?

Uzaktan seyredildiğinde kolay geliyor. Hamdolsun bunu biz yaşamıyoruz ama benzerlerini ülkemizde biz de yaşıyoruz.

Sorumluluk mevkiindeki insanlar olarak bu sorunun üstüne gitmemiz lazım. Psikolojik boyutu var, sosyolojik boyutu var, ekonomik boyutu var.. Tüm bunların üstüne ısrarla giderek bu işi çözmek zorundayız.

Dağa çıkışı engellemek, dağdan inişi hızlandırmak zorundayız. Milletle terör örgütü arasındaki ilişkiyi koparmak durumundayız.

Terörün piyasasının oluştuğunu görüyoruz. Terör örgütü kendisine militan bulmak için bölgeye yapılan her türlü yatırımı sabote ediyor.

Bakın son bir örnek Ilısu Barajı. Dünya artık geçmiş 50 – 100 yılın dünyası değil. Biz Ilısu Barajı’nı yapıyoruz. Eskiden şu söylenirdi ‘Su akar Türk bakar’

Bu kadar su kaynakları denize akıp gidiyor. Dedik ki bunu tersine döndürelim ‘Su akar Türk yapar’ olsun.

Süreci hızlandırdık. Barajın olduğu bölgede Hasankeyf var. Ama artık tarihi eserlerin nakli denen bir olay da var. Bunları azami oranda oradan farklı bir yere taşıma imkanı da var. Karşımızda ilk olarak terör örgütünü bulduk. Terör örgütü kültürel değerlere dokundurmayız savıyla ortaya çıktı. Aslında dert başka. Böyle bir baraj orada onların pazarını bozacak. Ama Türkiye’ye kazandıracağı çok şey var.

Öyle bir proje var ki. Hem Hasankeyf’i taşıyoruz, başka yerde inşa ediyoruz hem de barajı yapıyoruz. Bu kadar muhteşem bir proje ve böyle bir yatırım ve bunun karşısına dikilen de terör örgütü. Tabi zaman zaman işin aslını bilmeden sanatçılarımızın da oraya gittiğini gördüğümüzde üzülüyoruz.

AVRUPALI LİDERLER PKK İÇİN DUYARSIZ

Bakın son olarak ABD’de terör örgütü başı için bir karar alındı. Aslında bundan fazlası Avrupa’da var. Avrupa ülkeleri hem teröre karşı olduklarını söylerler hem de gereğini yapmazlar. Avrupalı liderler PKK için duyarsız.