Muğla'da 2-B toplantısı yapıldı

Muğla'nın Milas ilçesinde 2-B arazileriyle ilgili Milas Ticaret ve Sanayi Odası (MİTSO) Labranda Konferans Salonu'nda bir toplantı gerçekleştirdi.

Milas Kadastro Müdürü Şerif Arslan, 66 köyde 2-B arazileriyle yapılacak olan çalışmalar hakkında bilgiler aktardı. 5831 Sayılı Tapu Kanunu’nu olarak bilinen kanun kapsamında kalan araziler, halk arasında 2-B arazileri olarak bilinen arazilerle ilgili MİTSO Labranda Konferans Salonu’nda bir toplantı gerçekleştirildi. Araziler üzerinde güncellemeler yapılacak bu yapılırken de Orman-Kadastro ve Yüklenici ortaklaşa çalışma yürütecek.
Toplantıya; Denizli Tapu Kadastro Bölge Müdürlüğü Proje Koordinatörü Kontrol Mühendisi Gökhan Doğru, Muğla Orman Bölge Müdürlüğü Orman Kadastro Komisyon Koordinatörü Somer Kırker, Denizli Tapu Kadastro 18. Bölge Müdürlüğü Şube Müdürü Veli Kahıgan, Milas İlçe Kadastro Müdürü Şerif Arslan, Milas İlçe Mal Müdürü Mehmet Çoban, Milas İlçe Orman İşletme Müdürü Ayhan Bayrak ve çalışmada görev alacak personel katıldı.
Toplantıda ilk konuşmayı yapan Milas İlçe Kadastro Müdürü Şerif Arslan konu hakkında şunları söyledi: “Orman Bölge Müdürlüğü Kadastro Komisyonu ve Milas Kadastro tarafından ortaklaşa yaptığımız çalışmayı kamuoyuna duyurmak ve çalışma arkadaşlarımızı bilgilendirmek için bir araya geldik. Milas’ta 67 köyde 2-B arazisi mevcut olup çalışmalar, Tapu Kadastro Genel Müdürlüğü, Orman Kadastro Komisyonu’na bağlı genel müdürlükteki komisyonun mutakabata varıp idarelere yani bizlere talimat vermesi üzerine başlamıştır. Mühendis arkadaşlarımız gerekli bilgilendirmeyi yapmıştır. 66 tane köyümüzde 3 grup halinde 2-B çalışması yapılacak, süre 249 gün olarak belirlenmiştir”
Çalışmaların başladığını kaydeden Arslan: “Bodrum Kadastro Şefliği’ne dolayısıyla bize bağlı 5 tane köyümüzde, Milas’ta da 6 köyümüzde olmak üzere toplam 11 köyümüzde güncelleştirme çalışmaları tamamlandı. Geriye kalan 66 köyümüzün de teslimini müteahhit teslim aldı, önce Fethiye’den başlayacak sonra Milas’a gelecek. Beraber çalışma yapacağız Orman İşletme Müdürlüğü’ndeki mühendislerle de görüş alışverişi içinde olacağız.
Gerek muhtarlar, gerek arazi kullanıcılarına 3 gün önceden tebligat yapılıyor, lütfen arazilerinin başında bulunsunlar herhangi bir sebebiyet vermeyelim.
Son 10 yıldır yoğun bir çalışma yapılmış ve Milas’ta kadastrosu yapılmayan köy kalmamıştır” şeklinde konuştu.
Çalışmanın işleyişi ve sahada karşılaşılan sorunlar hakkında bilgi aktaran Denizli Tapu Kadastro Bölge Müdürlüğü Proje Koordinatörü Kontrol Mühendisi Gökhan Doğru: “2-B arazilerinin güncellemelerinin yapılarak son kullanıcılarının belirlenmesi ve tescilli olamayanların tescillinin sağlanmasıyla ilgili yeni bir mevzuat ortaya konuldu. Orman Genel Müdürlüğü ile Tapu ve Kadastro Genel Müdürlüğü’nün aralarında yapmış olduğu protokol neticesinde her iki kurumun ortaklaşa çalışmasıyla bu alanların özel sektöre ihale edilmesiyle tescillerinin sağlanması yönünde çalışmalar başlamış oldu. Muğla’da 2-B arazileriyle ilgili 6 Kadastro Müdürlüğümüz çok yoğun bir şekilde çalışıyor. Bu kadastro müdürlüklerimizin yetki sahalarına isabet eden orman teşkilatlarını da bu ihaleye içerisine bizlerle birlikte müşterek çalışmaya girecek” ifadelerini kullandı.