Eğitim değerlendirildi

Gaziantep Milli Eğitim Müdürlüğü görevine atanan Abdullah Şenyüz, eğitimin içinde bulunduğu sorunları ve çözüm önerilerini anlattı.

Eğitim değerlendirildi
İl Milli Eğitim Müdürü Abdullah Şenyüz, Gaziantep'in eğitim durumuyla ilgili açıklamalar yaparak, sorunları nasıl çözeceklerini anlattı. Gaziantep'in çok önemli bir şehir olduğunu söyleyen Abdullah Şenyüz, "Ekonomik alanda hızla ilerlememize rağmen, eğitimde tam tersi, geriye doğru gitmişiz" dedi.
Şenyüz, "Bizim işimiz mazeret üretmek değil, sorunlara çözüm bulmaktır" diyerek "Öncelikle sorunları tespit ederek neler yapacağımızı belirleyeceğiz" diye konuştu. Gaziantep'teki okul idarecileriyle, lise ve ilköğretim okulu müdürleriyle bir araya gelerek sorunlarını dinleyeceğini, belirten Abdullah Şenyüz, "İdarecilerimizi bilgilendirerek, problemleri halletmeye çalışacağız" diye konuştu.
Bazı okullardaki öğrenci fazlalığından dolayı kalabalık sınıfların olmasıyla ilgili bir soruya cevap veren Şenyüz, "Gaziantep sürekli göç alan bir şehir. Bu nedenle bu sene öğrenci patlaması olmuş. Bu konuları ele alarak bunları çözüme kavuşturacağız" şeklinde cevapladı. Gaziantep'teki okullardaki öğretmen açığına da değinen İl Milli Eğitim Müdürü Abdullah Şenyüz, Öğretmen açığını ücretli öğretmenlerle kapatmaya çalışacaklarını ifade etti.
Abdullah Şenyüz sözlerini ileriki günlerde basın mensuplarıyla bir araya gelerek daha geniş çaplı değerlendirmeler yapacaklarını söyleyerek bitirdi.