'Zoru başarmaktan zevk alıyorum'

Çin medyasının sorularını cevaplayan Rusya Başbakanı Vladimir Putin bulunduğu konumdan memnun olduğunu, işin yoğunluğundan da rahatsız olmadığını söyledi. Rusya'nın popüler lideri Putin, kendini başarılı biri olarak değerlendirdi.

'Zoru başarmaktan zevk alıyorum'
Çin Devlet Başkanı Hu Jintau'nun davetlisi olarak Pekin'e üç günlük ziyaret gerçekleştiren Putin, Çin medyası ile bir araya geldi. Putin röportajda Rusya-Çin ilişkilerini, küresel ve bölgesel sorunları, ekonomik kriz ve gelişim stratejileri ile ilgili değerlendirmede bulundu.

Kendi özel yaşamı ile ilgili soruları da yanıtlayan Putin, her gün düzenli olarak spor yaptığını, tarih okumayı sevdiğini, müzik ve sanat dünyasındaki son gelişmeleri de takip ettiğini söyledi.

Son dönemde karşılaştığı en büyük sorunun küresel ekonomik krizle mücadele olduğunu ifade eden Putin, "Ben bu tür zorluklarla mücadele etmeyi seviyorum. Zorun başarılmasının kendine haz zevki var" dedi.

"HER ZAMAN DAHA İYİSİNİ YAPABİLİRİZ"

Devlet Başkanı iken Rusya'nın 2020'ye kadar gelişme planıyla aktif bir şekilde ilgilendiğini anlatan Putin, "Şu anda Başbakanım ve bu planın hayata geçirilmesi için bir imkana sahibim. Bundan çok memnunum." değerlendirmesinde bulundu.

Putin ayrıca demecinde bulunduğu konumdan ve işin yoğunluğundan memnun olduğunu ifade ederek, "Genel anlamda önümüzde duran sorunları çözmekte başarılıyız." ifadelerini kullandı. Putin her zaman daha iyisinin yapılabileceğinin düşünülmesi gerektiğini belirterek, "Aklı selim olan, 'her zaman daha iyisini yapabilirdim' hissiyatını taşımalı" tavsiyesinde bulundu.