Rizeli anne göz yaşı döktü

Rize'de 3,5 ay önce 1,5 yaşındaki kızını oturdukları apartmanın 6. katından atarak ölümüne yol açmakla suçlanan Derya Ö.'nün yargılanmasına başlanıldı.

Rize Ağır Ceza Mahkemesi’ndeki davada tutuklu sanık Derya Ö. hazır bulundu. Derya Ö. ifadesinde 1.5 yaşındaki kızı Şeymanur’un komodinin üzerine çıkarak pencereden düştüğünü ileri sürerek, “Ben atmadım. Olayı gördüğünü söyleyen tanık, ilk ifadesinde benim attığımı, daha sonraki ifadesinde ise olayı tam görmediğini, atıp atmadığımdan emin olamayacağını söylüyor. Böyle çelişkili bir ifade ile suçlanıyorum. İki dakika başka bir odaya geçtim. Çocuğu odada yalnız bırakmıştım. İhmalim yüzünden cezamı çekiyorum. Ömür boyu da çekeceğim. Hangi anne çocuğunu atar. Daha önceki günlerde çocuğumu kucağıma alıp sarılarak pencereden ve balkondan baktırıyordum. Ama olay günü baktırmıyordum. Ben televizyon odasındaydım. Çok hareketli olduğu için çocuğumu sürekli kontrol ediyordum. Bir ara gözümün önünden kayboldu. Bunun üzerine aramaya başladım. Yatak odasının penceresinin açık olduğunu görünce aşağıya baktım. Çocuğumu orada gördüm. Pencerenin önünde duran komodine çıkıp aşağıya düşmüş'' dedi.
Anne Derya Ö.’nün duruşma sırasında sık sık ağladığı görülürken, duruşma ileri bir tarihe ertelendi. Duruşmada eşi Talip Ö.’de hazır bulundu.
Rize’nin Portakallık Mahallesi’nde 27 Haziran 2009 günü 1,5 yaşındaki kızı Şeymanur Ö.’yü oturdukları apartmanın 6. katındaki percereden atarak ölümüne neden olmakla suçlanan anne Derya Ö., olay sonrası polis tarafından hazırlanan kriminal raporuna göre de suçlu görülmüştü. Kriminal incelemesi sonucunda 18 aylık çocuğun kendi imkanları ile düştüğü pencereye çıkamayacağı tespit edilmişti. Minik Şeymanur’un düştüğü konum nedeniyle pencereden birisi tarafından sallanarak atıldığı belirlenmişti. Anne Derya Özalp olay sonrası yaptığı açıklamada hakkındaki iddiaları kabul etmeyerek çocuğunun nasıl düştüğünü kendisinin de merak ettiğini söylemişti.