Kırıkkale'de tren kazası

Kırıkkale'de iki yük treni kafa kafaya çarpıştı. İzzetin köyü yakınlarında meydana gelen kazada ilk belirlemelere göre 5 kişi yaralandı.

Kırıkkale'nin Balışeyh ilçesi İzzettin köyü ile Yozgat'ın Yerköy ilçesi arasında iki yük treni kafa kafaya çarpıştı. Kazanın ardından her iki trende de yangın çıktı. Yangın olay yerine gelen Kırıkkale ve Balışeyh itfaiye ekiplerince söndürüldü. Tren vagonlarının raydan çıktığı kazada ilk belirlemelere göre makinistler Ahmet Baştürk ve Bayram Çınar'ın yanı sıra 3 kişi daha yaralandı.

Yaralılar olay yerine gelen ambulanslarla Kırıkkale'deki çeşitli hastanelere kaldırılarak tedavi altına alındı. Ulaşıma kapanan tren yolu bölgeye gelen vinçlerle yapılan 5 saatlik bir çalışmanın ardından tekrar ulaşıma açıldı.

İzzetin Köyü Muhtarı Nusret Akboğa, jandarma ekiplerinin haber vermesi ile birlikte kazadan haberi olduğunu belirterek, hemen olay yerine geldiğini söyledi. Akboğa, yaralıların olay yerine gelen ambulanslarla hastaneye kaldırılarak tedavi altına alındığını belirtti.