Büyük Beyrut Patlamasinin Üzerinden 4 Yil Geçti, Her Sey Ilk Gün Oldugu Gibi

Lübnan’in Beyrut Limani’nda 4 Agustos 2020’de meydana gelen ve en az 220 kisinin ölümüne, 6 bin 500 kisinin yaralanmasina yol açan büyük patlamanin üzerinden 4 yil geçti. Limanda patlamanin izleri ilk günkü gibi duruyor.

Büyük Beyrut Patlamasinin Üzerinden 4 Yil Geçti, Her Sey Ilk Gün Oldugu Gibi
Lübnan’in baskenti Beyrut’ta 4 Agustos 2020’de meydana gelen ve dünyanin en büyük patlamalari arasinda yer alan olayin üzerinden 4 yil geçti. Acilar ise hala taze. Beyrutlular her yil dönümünde limana gelerek, hayatini kaybedenler için çiçek birakiyor.

Hiçbir seye dokunulmadi

Liman aktif olarak çalisirken, patlamanin oldugu alanda hiçbir seye dokunulmadi. Hasar gören konteynerler, yüzlerce otomobil ayni sekilde yerinde duruyor. Konteynerlerin içindeki malzemeler bile ayni sekilde limanda bekletilirken, Lübnan ordusuna bagli askerler basinda nöbet tutuyor. Yakinlarini kaybedenlerin ise acilari taze. Patlama alanindaki bir Lübnanli halkin ülkesine sahip çikmasi gerektigini ifade ederek, “Ülke sahipsiz hükümet nerede? Millet nerede? Herkes ülkeyi terk etti. Allah (eski Basbakan) Refik El-Hariri’yi rahmet eylesin. Neden bu millete bunlari yapiyorsunuz? Allah Saad Hariri’ye uzun ömürler versin. Neden sokaklar bombos? Bugün Beyrut’ta saat 16.00’da gösteri olacak. Millet gösteri için nerede? Sokaga çikin” dedi.

Dönemin Lübnan Cumhurbaskani Michel Aoun, patlamaya 6 yildir limandaki bir depoda tutulan 2 bin 750 ton amonyum nitratin yol açtigini ifade etmisti.
Kaynak: İHA