3 Akrabasini Biçaklayarak Öldürüp Yayla Evini Atese Veren Sahsin Mahkemedeki Ifadesi Ortaya Çikti

Trabzon’un Arakli ilçesi Hacovid Yaylasinda 20 Agustos aksami 3 akrabasini biçaklayarak öldüren ve ardindan da evlerini içindekiler ile atese veren sahsin mahkemede verdigi ilk ifadesi ortaya çikti.

3 Akrabasini Biçaklayarak Öldürüp Yayla Evini Atese Veren Sahsin Mahkemedeki Ifadesi Ortaya Çikti
Ifadesinde olayi tek basina yaptigini belirten Mehmet Altuntas’in “Arazi meselesi nedeniyle aramizda tartisma çikti, çikan tartismada 3’ünü biçaklayarak öldürdüm. Arkamda delil birakmamak için evi atese verdim” dedigi ögrenildi.

Arakli ilçesi Kayacik Mahallesine bagli Hacovid Yaylasinda 21 Agustos günü sabaha karsi 05.30 siralarinda Arif Altuntas’a ait yayla evinde yangin çikti. Komsularinin yangini görerek 112 ihbar hattina haber vermesi üzerine bölgeye jandarma, itfaiye ve saglik ekipleri gönderilirken, çikan yanginda ev tamamen kullanilamaz hale geldi. Yanginda evde bulunan Arif Altuntas (66), Gülizar Altuntas (61) ve akrabalari insaat ustasi Kasim Altuntas (67) olmak üzere 3 kisi yanarak öldü.

Olay sonrasi genis çapli sorusturma baslatilirken, yanginin kundaklama sonucu çiktigi süphesi üzerinde duran jandarma ekipleri sahislarin olayla ilgili aralarinda arazi anlasmazligi bulunan ve akrabalari olan süpheliler Mehmet Altuntas (24), A.A. (15) ve M.A. Trabzon Il Jandarma Komutanligi görevlilerince gözaltina alindi. Sorgulari tamamlanan 3 kisi 22 Agustos günü yogun güvenlik önlemleri altinda Arakli Adliyesi’ne getirildi.

Çelik yelek giydirilen zanlilar, Arakli Cumhuriyet Bassavciliginca alinan ifadeleri sonrasinda Arakli Nöbetçi Sulh Ceza Hakimligine sevk edildi. Süphelilerden M.A. (37) yapilan sorgusunun ardindan serbest birakilirken, süpheli Mehmet Altuntas ve suça sürüklenen çocuk A.A. ise yapilan sorgulari neticesinde "kasten öldürme" suçundan tutuklanarak cezaevine gönderildi.

Olayin ardindan Mehmet Altuntas’in mahkemedeki ifadesi ortaya çikti. 3 kisiyi kendisinin biçaklayarak öldürdügünü anlatan Mehmet Altuntas’in mahkemedeki ifadesinde olayin arazi anlasmazligi nedeniyle yasandigini söyledigi ögrenildi. Altuntas ifadesinde yasanan tartismada kendisini önce yengesinin biçakladigini ve bu nedenle sag ayagindan yaralandigini ardindan ayni biçakla yengesini, amcasini ve evdeki diger akrabasini öldürdügünü anlatti. Altuntas “Olay günü amcamlardaydik. Arazi meselesi yüzünden aramizda tartisma çikti. Yengem bana hakaret ederek elindeki biçakla üzerime geldi ve biçagi bana sapladi. Ben de panikle yengemin elindeki biçagi alip yengeme sapladim. O sirada amcam evde bulunan silahi almaya çalisinca arkasindan kostum ve yakaladim. Biraz bogustuktan sonra onu da biçakladim. Daha sonra kardesimin yardim çigligini duydum. Evdeki diger kisi kardesimin elini biçakladigini görünce kardesimi kurtarmak için o adami da biçakladim. Sonra olayda yaralandigimiz için tedavi için Arakli’ya hastaneye gittik. Sonra tekrar yaylaya dönüp arkada delil birakmamak için eve gelip evi yaktim” dedigi kaydedildi.
Kaynak: İHA