Büyüksehir'den 'Siyez Bugdayi' Alim Destegi

Çiftçinin ve üreticinin hem üretim verimliligini hem de gelirlerini arttirma hedefiyle çalismalarini hizlandiran Bursa Büyüksehir Belediyesi, Kirsal Hizmetler Dairesi Baskanligi koordinasyonunda, istirakler araciligiyla Bursali çiftçilerden siyez bugdayi alimi yapacak.

Bursa’da fide-fidan temininden kaliteli üretimin saglanmasina, ekipman desteginden ürünlerin satis ve pazarlamasina kadar birçok konuda çiftçiye destek veren Büyüksehir Belediyesi, tarimda ürün kalitesinin artmasi ve hak ettigi fiyati elde etmesi amaciyla da çalismalarini sürdürüyor. Daha önce Bursali kavun ve karpuz üreticilerinin magdur olmamasi adina ürünlerini degerinde satin alan Büyüksehir Belediyesi, bu kez de çiftçiden siyez bugdayi alimi yapacak.

Büyüksehir Belediyesi’nin Bursali üreticilerin yaninda oldugunu belirten Kirsal Hizmetler Dairesi Baskani Ayhan Sarsici, siyez bugdayinin ata tohumu olarak korunmasi ve gelecek nesillere aktarilmasinin yani sira halk sagligina önemine dikkat çekti. Bursa Büyüksehir Belediyesi’nin Baskan Mustafa Bozbey öncülügünde, Bursali çiftçilerin her zaman yaninda olacagini da sözlerine ekleyen Sarsici, “Siyez bugdayi, 12 bin yillik geçmisiyle modern bugdayin atasi. Günümüzde iklim degisikligi ve küresel isinmayi dikkate aldigimizda olumsuz sartlara dayanikli bir ürün. Dag yöremizde geleneksel yöntemlerle üretimi yapiliyor. Bizim ata tohumumuz. Bu nedenle sahip çikmamiz, tanitmamiz, anlatmamiz ve yayginlastirmamiz gereken bir ürün. Genetiginde herhangi bir degisiklik yapilmadigindan toplum ve insan sagligi için önemi büyük. Daha öncesinde üreticimizin pazar bulmakta zorlandigi durumlarda Büyüksehir Belediyesi olarak devreye giriyorduk. Simdi Bursa’da siyez bugdayi üreten çiftçilerimizin tüm ürünlerini almak istiyoruz. Üretici çiftçimize sahip çikmak, üretimlerini tesvik etmek, bir nebze olsun can simidi olmak adina siyez bugdayi alimi yapacagiz” ifadelerini kullandi.

Bursa Büyüksehir Belediyesi Kirsal Hizmetler Dairesi Baskanligi koordinasyonunda Büyüksehir Belediyesi istiraklerinden BESAS araciligiyla ürünlerin alinacagini ifade eden Ayhan Sarsici, üreticilerin Bursa Büyüksehir Beldiyesi’ne ve BESAS’a basvurabileceklerini belirtti.

Kaynak: İHA