Yüksekovali Vatandaslardan Yeni Otogar Çagrisi

Hakkari’nin Yüksekova ilçesinde otogarin ihtiyaci karsilamadigini ifade eden bölge halki, yeni ve daha büyük bir otogar yapilmasini istedi.

Yüksekovali Vatandaslardan Yeni Otogar Çagrisi
Yüksekova ilçesinin Ipekyolu Caddesi üzerinde yillar önce yapilan geçici ve az sayida dükkanin bulundugu otogarin, büyüyen sehrin ihtiyaçlarina cevap veremedigini ifade eden vatandaslar, Iran ve Irak gibi komsu ülkelerden Yüksekova’ya gelenlerin de durumdan sikayetçi oldugunu kaydetti.

130 bin nüfusa ragmen düzgün otogarlarinin olmadigini ifade eden Yüksekova Ticaret ve Sanayi Odasi Meclis Baskani Timur Sevi, “Yillardir yapilmasi için direniyoruz ama bir türlü yapilmadi. Ilçemiz 130 binlik nüfus olmasina ragmen yol kenarlarinda yolcular iniyor-biniyor. Bizde burada yetkililere sesleniyoruz, artik sehre yakisan bir otogar istiyoruz” dedi.

"Yüksekova bu çirkin görüntüden kurtulmali" diyen Yüksekova Esnaf ve Sanatkarlar Odasi Baskani Vedat Çogaç, “Aslinda hiç otogarimiz olmadi. Suan insanlarin indi-bindi yasandigi yer zaten tehlike saçiyor. Insanlar disardan geliyor ama maalesef dinlenecegi ve lavabosu olmayan bir yere geldiklerinde zaten o çirkin görüntüden olumsuzluga düsüyorlar. Biz de burada belediye yetkililerine sesleniyoruz artik ilçeye yakisacak bir otogar yapilmali” ifadelerini kullandi.
Kaynak: İHA