KBÜ Ile IBU Arasinda Is Birligi Protokolleri Imzalandi

Karabük Üniversitesi ile Uluslararasi Balkan Üniversitesi arasinda is birligi protokolleri imzalandi.

KBÜ Ile IBU Arasinda Is Birligi Protokolleri Imzalandi
Karabük Üniversitesi (KBÜ) Rektörü Prof. Dr. Fatih Kirisik, Kuzey Makedonya’nin baskenti Üsküp’te Uluslararasi Balkan Üniversitesi (IBU) Rektörü Prof. Dr. Lütfi Sunar’i ziyaret etti.

Rektör Kirisik’a ziyaret sirasinda Demir Çelik Enstitüsü Müdürü Doç. Dr. Recep Demirsöz ve Uluslararasi Iliskiler Koordinatörü Ögr. Gör. Adnan Ucur da eslik etti.

Görüsmede ortak arastirma projeleri, akademik is birligi, ögrenci degisimi, ortak konferanslar, yurt disi egitim programlari, projeler ve etkinlikler düzenlenmesi, ortak lisans ve yüksek lisans programlari gibi akademik faaliyet konulari ele alindi. Ayrica görüsmede Erasmus hareketliliklerinin artirilmasina yönelik görüs alisverisinde bulunuldu.

Görüsmenin ardindan akademik is birligi protokolü, Karabük Üniversitesi tarafindan organize edilen SAGLIKFEST ve SOSYALFEST is birligini içeren protokoller imzalandi. Imzalanan is birligi protokolleriyle Karabük Üniversitesi ile Uluslararasi Balkan Üniversitesi arasinda akademik, stratejik, verimli ve ileriye dönük iliskiler kurulmasi amaçlaniyor.

Uluslararasi agini genisleterek ve gelistirerek uluslararasi bir üniversite olma hedeflerini daha da ileriye tasimaya devam edecegini belirten Rektör Kirisik, Karabük Üniversitesinin gerek ulusal gerekse uluslararasi is birlikleriyle gelismesinin daha kapsamli ve nitelikli olacagina dikkat çekti.

Ziyaretten duydugu memnuniyeti dile getiren Uluslararasi Balkan Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Lütfi Sunar ise iki üniversite arasindaki is birliklerin devam edeceginin altini çizdi.

Imza töreninin ardindan Uluslararasi Balkan Üniversitesinin kampüsünü gezen Prof. Dr. Fatih Kirisik, kampüste yer alan birimlerde detayli incelemelerde bulundu.

Ziyaret, hatira fotografi çekimiyle sona erdi.
Kaynak: İHA