Denizde Bogulma Tehlikesi Geçiren Adam Kalp Masaji Ve Elektro Sokla Hayata Döndürüldü

Antalya’nin Alanya ilçesinde denizde bogulma tehlikesi yasayip kiyiya çikartilan 45 yasindaki adam, saglik ekiplerinin 5 dakikalik kalp masaji ve elektro sok uygulamalarinin ardindan hayata döndürüldü.

Denizde Bogulma Tehlikesi Geçiren Adam Kalp Masaji Ve Elektro Sokla Hayata Döndürüldü
Olay, Alanya’nin Kleopatra Plajinda sabah saatlerinde meydana geldi. Edinilen bilgiye göre, henüz ismi ögrenilemeyen bir vatandas, denize girdikten bir müddet sonra asiri dalgalardan dolayi bogulma tehlikesi atlatti. Plajda bulunan yerli ve yabanci vatandaslarin durumu fark etmesi sonucu denizden çikartilan Türk vatandasinin nabzinin atmadigi gözlendi. Ilk müdahale ise saglik görevlisi oldugunu söyleyen bir turist tarafindan yapildi. Turist kadin önce suni teneffüs, ardindan ise kalp masaji yapti ancak sonuç alamadi. Olay yerine kisa sürede gelen 112 Acil Servis ekiplerinin ilk müdahalesi ise 5 dakika kalp masaji oldu. Ardindan elektro sok uygulandi. Vatandas dördüncü elektro soktan sonra bir anda agzindan su bosaltarak nefes almaya basladi.

112 Acil Servis Doktoru Musa Barut, hayata geri dönen vatandasin bogazina suni solunum borusu takarak nefes alip verisini rahatlatti.

Olay yerinde önlem alan Alanya Polisi ise merkeze ilk bilgi olarak sahsin hayatini kaybettigini bildirdi. 112 Acil Servis ekiplerinin müdahalesi sonucu vatandas tekrar hayata dönerken, ikinci telsiz konusmasinda ise hayatini kaybeden sahsin saglik ekipleri tarafindan hayata döndürüldügü bilgisi verildi.

Bogulan kisiyi denizden çikartan vatandas, “Canlandi masallah. Gerekeni yaptik” dedi.

Doktor Barut, Acil Tip Teknisyenleri Esma Aymirgan ve Nurgül Sunaç’in çabalari sonucu hayata döndürülen vatandas, ambulans alinarak tedavi için en yakin özel bir hastaneye götürüldü.
Kaynak: İHA