Atatürk'ün Izinde Ve Gölgesinde Damal Senlikleri'nin 25'Incisi Basladi

Ardahan’daki Karadaglar’in eteginde Atatürk silüeti olusmasindan esinlenilerek düzenlenen "Atatürk’ün Izinde ve Gölgesinde Damal Senlikleri’nin 25’incisi yogun katilimla basladi.

Atatürk'ün Izinde Ve Gölgesinde Damal Senlikleri'nin 25'Incisi Basladi
Ardahan’daki Karadaglar’in eteginde yanindaki tepenin gölgesinin düsmesiyle olusan Atatürk silüeti, her yil haziran-temmuz döneminde 17.50-18.10 saatleri arasinda belirginlesiyor. Atatürk silüeti olusmasindan esinlenilerek her yil "Atatürk’ün Izinde ve Gölgesinde Damal Senlikleri" düzenleniyor. Senliklerin 25’incisi bu yil yogun katilimla gerçeklesti.

Damal Belediye Baskani Kemal Çamliyurt, yaptigi konusmada etkinliklerin artik bundan sonra 2 gün boyunca devam edecegini söyledi.

Baskan Çamliyurt, ’’Bizim hedefimiz Atatürk silüetini Türkiye’ye ve dünyaya duyurabilmek. Bu nedenle senliklerin ikinci günü silüetin izlendigi alanda devam edecek. Biz küçük bir ilçeyiz ve bunun bazi dezavantajlari ve avantajlari var. Bu nedenle doganin bize bahsettigi Atatürk silüetini dünyaya duyurabilmek için bu tarz senlikler çok kiymetli’’ dedi.

Ardahan Belediye Baskani Faruk Demir de yaptigi konusmada, festivalde emegi geçen herkese tesekkür etti.

Etkinliklerde sanatçilar konser verdi, halk oyunlari ekipleri de gösteri yapti.
Kaynak: İHA