LGS Birincisi Içal Açiklamasi '10-15 Yil Sonra Insanlara Faydali Olacak Isler Basarmak Istiyorum'

Liselere Geçis Sisteminde (LGS), tüm sorulari dogru cevaplayan Sahinkaya ögrencisi Birsen Naz Içal, 500 tam puanla Türkiye birincisi oldu.

LGS Birincisi Içal Açiklamasi '10-15 Yil Sonra Insanlara Faydali Olacak Isler Basarmak Istiyorum'
Milli Egitim Bakanligi (MEB) tarafindan 2 Haziran’da düzenlen Liselere Geçis Sistemi (LGS) çerçevesindeki merkezi sinavin sonuçlarina göre Türkiye’deki 1 milyon 38 bin 544 ögrencinin arasindan 352 aday tüm sorulara dogru cevap verdi. 2024 yili LGS sinav sonuçlarinin açiklanmasinin ardindan Sahinkaya Egitim Kurumlari’nda büyük sevinç yasandi. 14 yasindaki 8’inci sinif ögrencisi Birsen Naz Içal, tam puanla, Türkiye birincilerinin arasina ismini yazdirdi. Hazirlik sürecine geçtigimiz yaz tatilinden itibaren basladigini belirten Içal, "Planli olarak çalistigim 1 sene boyunca çok fazla soru çözdüm. Çok fazla soru tipi gördüm. Dereme sinavlarina girdim. Bu süreçte ögretmenlerim yanimda oldu. Psikolojik ve akademik olarak bana destek verdiler. Sonuçlarin açiklanmasiyla büyük gurur yasadim. Çünkü çok emek vermistim. Hedefim, Istanbul Erkek Lisesi’nde okumak. 10-15 yil sonra Türkiye’ye faydali biri olmak. Adimin her zaman insanlara yararli bir seyler yapmis olarak anilmasini istiyorum. Ben basarimi kendime koydugum hedefin pesinde pes etmeden kosmakta buluyorum. Bu konuda sonuna kadar herkes çabalamali. Okulun haricinde ders çalisirken, kendimi yorgun hissedene kadar kendimi test ettim. Basarinin en önemli adimi ise, kendime oldugum inancim oldu. Basarili olmak isteyen kim varsa, ilk önce kendine inansin" dedi.

Sahinkaya Egitim Kurumlari Yönetim Kurulu Baskan Vekili Dilay Sahinkaya ise "Birsen ile birlikte bu yolda yürümekten çok gururluyuz. Birsen her alanda örnek bir ögrenci oldu. Çok iyi bir insan, ögrenci ve bizim iyim bir evladimiz oldu. Biz onunla gurur duyduk. Onun bu basarisinin ince ince islendiginin farkindaydik. O yüzden bugün beklenen bir basariyi elde ettigine inaniyoruz. Bundan dolayi da onun adina çok mutluyuz" diye konustu.

Baba Hüseyin ve anne Nurcan Içal ise "Kizimiza inanmistik. Basarabilecegini biliyorduk. Basarmasi adina biz elimizden gelen her destegi verdik. o Kendi çabasi ve okulun destegiyle bugüne geldigine inaniyoruz. Çocuklugundan beri ayni tempoda çalisan biri oldugunu yine gösterdi. Bugün kendisine olan inancini göstermis oldu. Onun mutlulugu bizleri gururlandirdi" seklinde konustu.

Bu yil Türkiye genelinde 2 bin 525 liseye merkezi sinav puanina göre ögrenci yerlestirilecek. Bu okullarin kontenjani da 203 bin 638 ögrenci olarak belirlendi. Ögrencilerin yüzde 85.85’i yerel, 16.15’i ise merkezi yerlestirme sinav puaniyla kayit yaptiracak. 17 Temmuz’a kadar sürecek yerlestirme sürecinin sonuçlari ise 22 Temmuz’da açiklanacak.
Kaynak: İHA