63 Yasindaki Ismail Amca, 8. Üniversite Diplomasini Bir Buçuk Yasindaki Ikiz Evlatlariyla Aldi
Hatay’da 8. üniversitesinden mezun olan 63 yasindaki Ismail Güzelmansur, 35 yildir süren üniversite egitiminde 8. diplomasini bölüm birincisi olarak almayi basardi. Azmiyle takdir toplayan Güzelmansur, mutlulugunu esi ve bir buçuk yasindaki ikiz evlatlariyla yasadi.

“Bölüm birincisiyim, okul ikincisiyim ve 8.üniversite diplomami aldim bu gün”
35 yildir üniversite ögrencisi oldugunu dile getiren ve okudugu bölümleri siralayan Ismail Güzelmansur, “Antakya Meslek Yüksekokulu ögrencisiydim, bu gün mezun oldum. Bölüm birincisiyim, okul ikincisiyim. 8.üniversite diplomami aldim bu gün, 63 yasindayim. Ben ilk üniversitemi bitirdigimden beridir hep ögrenci olmusumdur. Hiçbir zaman egitimime ara vermedim. Hem is hayatimi hem de egitim hayatimi beraber devam etmistir. 35 yildir ögrenciyim. Maliye bölümü, Bilgisayar programciligi bölümü, Lojistik bölüm, ilkögretim ögretmenligi, veteriner teknikerligi, isletme yükseklinsans, kamu yönetimi yüksek lisans ve adalet bölümlerini okudum. Duyanlar okuma azmime sasiriyorlar. Böyle bir örnek Hatay bölgesinde yok. 8.diplomami çocuklarimla beraber aldim. Onlarin hatirasina ithaf ediyorum, çocuklarim 1 buçuk yasindalar ve ikizler. Isimleri Yusuf ve Hasan, hele onlarin katilmasiyla çok mutlu oldum” dedi.
Esinin azmini takdir eden Semira Güzelmansur, “18 yildir evliyiz, 32 yildir ortak çalisiyoruz. Benim ilk üniversitem iktisat bölümü, ikinci üniversitem isletme programciligi bölümü. Biz beraber okuduk diyebilirim, esimin azmi benimkinin 3-5 kati diyebilirim. Esim haddinden fazla azimli birisi” ifadelerini kullandi.
