Plaj Semsiyesi Borusunu Silah Yapti, Kadini Basindan Agir Yaraladi

Antalya’da bir kisi, husumetli oldugu iddia edilen kari kocaya plaj semsiyesi borusundan yaptigi düzenekle ates ederek kadini basindan agir yaraladi. Tutuklanan sahis hakkinda, ‘kasten öldürmeye tesebbüs’ suçlamasiyla dava açildi. Ilk durusmaya çikan tutuklu sanik, “Plaj semsiyesi borusu birbirine geçmelidir. Içine çivi tarzi bir mekanizma yerlestirdim. Içerisine de fisek koydum. Mekanizmayi patlattigimda boru dagildi. Öldürme kastim yoktu” dedi.

Olay, geçen yil 23 Kasim tarihinde Sütçüler Mahallesi’nde meydana geldi. Iddiaya göre, Adnan S. gayrimenkul anlasmazligi nedeniyle 4 yildir husumetlisi oldugu Hüsamettin S. ile olaydan bir gün öncesinde tartisti. Kendisine küfür ettigini iddia ettigi Hüsamettin S.’nin evinin önünde bekleyen Adnan S., saat 15.30 siralarinda araci ile isten gelen husumetlisine garaj kapisi önünde plaj semsiyesi borusundan yaptigi silahla ates etti. Araç içerisindeki Hüsamettin S. kafasini öne egince, domuz fisegi oldugu ögrenilen saçmalar yan koltuktaki esinin basina isabet etti.

Adnan S. olayin ardindan kaçarken, esi tarafindan hastaneye kaldirilan Elif S.’nin yüzünde kalici hasar meydana geldi. Elif S. uzun süren tedavinin ardindan taburcu edildi.

Bir süre sonra yakalanan Adnan S. ertesi gün çikarildigi Sulh Ceza Hakimligi’nce ‘Kasten öldürmeye tesebbüs’ suçlamasiyla tutuklanarak cezaevine konuldu.

Antalya Cumhuriyet Bassavciligi tarafindan hazirlanan iddianamede sanigin 9 yildan 15 yila kadar hapsi istendi. Iddianame, Antalya 5. Agir Ceza Mahkemesi tarafindan kabul edilirken, ilk durusma geçtigimiz günlerde yapildi. Durusmada tutuklu sanik Adnan S., müstekiler Hüsamettin S. esi Elif S. ve taraf avukatlari hazir bulundu.

Sanik Adnan S. savunmasinda, bosandigi esi D.S. ve kardesi A.S. tarafindan içinde evinin bulundugu arsanin kendisinden habersiz, ayni parsel içerisinde iki evi bulunan Hüsamettin S. ile birlikte kentsel dönüsüme verilmesi için anlasma sagladiklarini belirterek, “Arsa esim ve kardesimin üzerinde idi. Ben esimden 1998 yilinda bosanmistim. Ben arsa kentsel dönüsüme verilince evden çikmamistim. 2020 yilinda Hüsamettin S. kapima gelerek bana agir küfürler etti. Sonrasinda belediye görevlileri ve polis zoruyla evden çikarildim. Hatta ben evden çikarken intihar girisiminde bile bulundum. Beni hastaneye götürdüler. Döndügümde ev yikilmisti. Balikçi oldugum için bir çadir alarak sahilde yasamaya basladim” dedi.



“Amacim korkutmakti”

2022 yilinda müteahhit insaati bitirmek üzereyken, sahilden ayrildigini ve esyalarini dairlerden birine koydugunu ifade eden Hüsamettin S., savunmasini söyle sürdürdü:

“Hüsamettin S. dairelerden birine esyalarimi koydugunu görünce ‘sen hak sahibi degilsin’ diyerek bana kizdi ve yine agir ithamlarda bulundu. Polis nezaretinde evden çikarildim ve bir sonra da esyalarim disari çikartildi. Beni evden atan müteahhidin aracina zarar vermemden dolayi 3 bin TL para cezasi yedim. Daha sonra bina bitti ve hak sahipleri dairelerine tasindi. Ben de çadirimi komsu arazinin üzerine kurdum. Burada yasamaya basladim. Olaydan bir gün gün önce Hüsamettin çöp dökmeye gidiyordu. Kendisiyle karsilastim. Bana ‘evini aldim, k da alacagim’ diyerek küfür etti. Bir sey demedim çadirima gittim. Bir gün sonra saat 15.30 siralarinda Hüsamettin yeni tasindigi evine araciyla gelirken, ben de dis kapinin önüne geldim. Araç apartman giris kapisina yaklasik 3-5 metre mesafede idi. Korkutmak amaciyla yapmis oldugum düzenekle ates ettim. Ben bu düzenegi plaj semsiyesinin demirinden olusturdum. Plaj semsiyesinin borusu birbirine geçmelidir. Ben çivi tarzi mekanizma yerlestirdim. Içerisine fisek koydum. Ben semsiyenin borusunu iç içe geçirmeye çalistigimda fisek patliyordu. Daha sonra ise boru sistemi dagiliyordu. O günler çekilmez bir hayatim vardi ve olaydan bir hafta önce de ayni düzenegi yapip intihar etmeyi düsündüm. Elif E.’nin de araç içerisinde oldugunu fark etmedim. Amacim Hüsamettin’i korkutmakti” dedi.



“Bom’ sesi duydum”

Müsteki Hüsamettin S. ise beyaninda saniga küfür ve hakaret etmedigini belirterek, “Arazi sahipleri olarak 5 kisiydik. Karsiliginda bana da daire verildi.

Arazi sahipleri arasinda A.S. yoktu. D.S. vardi. Ben sanikla hiç muhatap olmadim. Olay günü 15.00 gibi isten eve geldim. Yanimda esimde vardi. Sanik arabayi durdurdugum yerden yaklasik 2 metre mesafeden köseden çikti. Elinde boru vardi. 2022 yilinda müteahhidin aracina boru ile vurup hasar vermisti. Ben yine boru ile araca zarar verecegini düsündüm. Esimle araç içindeki konumumu bozmadim. Sanik soför koltugunda oturdugum sirada geldi ve açik camdan ‘bom’ sesi duydum. Ben kafami hafif öne egince saçma benim sol yanagima ve sag kasima isabet etti. Kafami egmemden dolayi sag tarafimda oturan Elif’in yüzünü kurtarmis oldum. Ancak o da kafa bölgesinden yaralanmis. Ben baslangiçta esimin yaralandigini görmedim. Bir komsum sanigin kaçtigini gördü. Ben araçtan inip sanigin arkasindan yumruk vurdum ve yere düstü. Komsum gelip esimin yaralandigini söyleyince sanigi birakip, esime yardima kostum. Saniktan sikayetçiyim” dedi.



“Yüzümde kalici iz olustu”

Müsteki Elif S. de olayin esinin söyledigi sekilde meydana geldigini ifade ederek, “Ben sanigin bize yanastigini ve elinde boru gördüm. Aracin dibine gelmisti. En fazla 1 metre mesafe vardi. Ben siktigini gördüm ancak sonrasini hatirlamiyorum. Olaydan sonra yüzümde kalici iz olustu” dedi.

Tanik A.K. olay günü önce bir patlama sesi duydugunu, ardindan müsteki ve sanigi bogusurken gördügünü ve sonrasinda Elif hanimin araç içerisinde kanlar içerisinde oldugunu fark ettigini belirterek, “Hüsamettin’e esinin yaralandigini söyledim. Sanigi birakti ve benim kullandigim araçla esini hastaneye götürdük” diye konustu.

Mahkeme sanigin tutukluluguna karar vererek, durusmayi eksiklerin giderilmesi için ileri bir tarihe erteledi.
Kaynak: İHA