Ogün Samast Istanbul'da Görülen Durusmaya Katilmak Üzere Geldigi Trabzon Adliyesi'nden Ayrildi

Agos Gazetesi Genel Yayin Yönetmeni Hrant Dink cinayetinin tetikçisi Ogün Samast, ’FETÖ silahli terör örgütüne üye olmamakla birlikte örgüt adina suç islemek’ suçundan 5 yildan 10 yila kadar hapis cezasi talebiyle yargilandigi davada SEGBIS sistemi ile Istanbul’daki durusmaya katilmak üzere geldigi Trabzon Adliyesi’nden ayrildi.

Ogün Samast Istanbul'da Görülen Durusmaya Katilmak Üzere Geldigi Trabzon Adliyesi'nden Ayrildi
Agos Gazetesi Genel Yayin Yönetmeni Hrant Dink’in katili olan ve geçtigimiz yil 15 Kasim’da tahliye edilen Ogün Samast’in 11 sanikli FETÖ terör örgütü davasi çerçevesinde yargilanmasina devam ediliyor. Istanbul 14. Agir Ceza Mahkemesi’ndeki durusmaya Ses ve Görüntü Bilisim Sistemi (SEGBIS) araciligiyla baglanmak için Trabzon Adliyesi’ne gelen Samast, 2. Agir Ceza Mahkemesi’nden Istanbul’daki durusmaya katildi.

Samast, yaklasik 1 saat 15 dakika durusmada bulunduktan sonra adliyeden ayrildi. Bir dahaki durusmanin 16 Ekim tarihine ertelendigi bildirildi.

Kaynak: İHA