Kizilay'in Kurulus Yildönümünü Kan Vererek Kutladilar

Kastamonu’da Türk Kizilay’in 156. kurulus yildönümününü, Kizilay çalisanlari kan bagisinda bulunarak kutladi.

Kizilay'in Kurulus Yildönümünü Kan Vererek Kutladilar
Türk Kizilay Kastamonu Subesi tarafindan Kizilayin 156. kurulus yildönümü etkinligi çerçevesinde “Sana Ihtiyacim Var” basligi altinda kan bagisi kampanyasi düzenlendi.

Kampanya çerçevesinde, Türk Kizilay Kastamonu Subesi çalisan ve gönüllüleri kan bagisinda bulunurken vatandaslar da kampanyaya destek verdi. Kan verme etkinligi sonrasi Kastamonu Genç Kizilay ekibi, 156. yildönünmü sebebiyle yas pasta kesti.

Kan bagisinin ardindan açiklamada bulunan Türk Kizilay Kastamonu Sube Baskani Sabit Tavil, “Kizilayimizin 156. yilini Kizilaycilarimizla birlikte kan merkezimizde kan vererek kutluyoruz. Kizilay’imiz 156 yildir insanligin umudu olmustur ve olmaya devam etmektedir. 1868 yilinda Kizilay ismini tüm dünyada Kizilay olarak vererek Kizilayciligimiz baslamistir. Bu anlamda da insanligin var oldugu her yerde insan izdirabini dindirmek için en agir sartlarda Kizilaycilarimiz hizmet vermektedir. Su anda Gazze’de en agir sartlarda en agir imtihani vererek orada yokluk içinde insanlik mücadelesi vermekteyiz. Deprem bölgesinde uzun süre Kizilaycilik faaliyetlerimiz araliksiz hiz kesmeden devam etmektedir. Yine ülkemizin her bölgesinde insan onurunu korumak için 600 binden fazla gönüllümüzle hizmet vermekteyiz. 300 noktayi asan kan merkezimizde 4 binden fazla çalisanimizla bin 200 hastanemizin kan ihtiyacini her gün gidermekteyiz. Bu anlamda da Kizilay gönüllülerimiz, Gençlik Teskilatimiz, gönüllü teskilatimiz, Genç Kizilay teskilatimiz, Kadin Kollari Teskilatimizla, Engelsiz Kizilay’la birlikte halkimizin hizmetindeyiz. 156 yildir halkimizin hizmetinde oldugumuz gibi, bundan sonra da savasta ve barista halkimizin hizmetinde olmaya devam edecegiz. Bugüne kadar bize destegini esirgemeyen tüm bagisçilarimiza, tüm gönüllülerimize sonsuz sükranligimi sunuyorum. Nice 156 yillar diliyorum” dedi.



“Kizilay’a kan verdigimde kendimi daha iyi ve daha enerjik hissediyorum”

Kizilaya kan bagisinda bulundugunda kendisini daha iyi ve daha enerjik hissettigini söyleyen gönüllü kan bagisçisi Safak Tufan ise, “Ben Kizilay’a kan verdigimde kendimi daha iyi ve daha enerjik hissediyorum. Sabahlari güne daha güzel, enerjik basliyorum. Terleme ve üsüme gibi problemlerimi kesiyor. Insanlarin kan bagisi yapmamasi daha büyük bir problem oluyor. Bu yüzden gelip kan veriyorum” seklinde konustu.

Kaynak: İHA