Kastamonu Üniversitesi, Diyabet Ve Kanser Tedavisinde Silimarinin Etkisi Arastiracak

Kastamonu Üniversitesi, TÜBITAK 3501 projesi ile diyabet ve kanser tedavisinde silimarinin yan etkilerini arastiracak.

Kastamonu Üniversitesi, Diyabet Ve Kanser Tedavisinde Silimarinin Etkisi Arastiracak
Kastamonu Üniversitesi Veteriner Fakültesi Klinik Öncesi Bilimler Bölümü Veterinerlik Patoloji Anabilim Dali Ögretim Üyesi Doç. Dr. Funda Terzi’nin yürütücü oldugu “Silimarinin Ferroptozisi Inhibe Edici Etkisini, Diyabet ve Sorafenibin neden oldugu Karaciger ve Böbrek Hasarinin Patogenezinde Arastirilmasi” projesi, TÜBITAK 3501-Kariyer Gelistirme Programi kapsaminda desteklenmeye hak kazandi. Veteriner Fakültesi Dekan Vekili Prof. Dr. Özgür Kaynar, proje danismani olarak Veteriner Fakültesi Biyokimya Anabilim Dali Ögretim Üyesi Doç. Dr. Hüseyin Serkan Erol, Veteriner Fakültesi Anatomi Anabilim Dali Ögretim Üyesi Dr. Ögretim Üyesi Beste Demirci, Tip Fakültesi Iç Hastaliklari Anabilim Dali Ögretim Üyesi Dr. Ögretim Üyesi Celal Demir ve Veteriner Fakültesi Patoloji Anabilim Dali Arastirma Görevlisi Ilayda Yildirim’da arastirmaci olarak projeye destek verecek.

Proje çerçevesinde, diyabet komplikasyonlari ve kanser tedavisinde yaygin olarak kullanilan sorafenibin toksik yan etkilerini azaltmada veya önlemede, silimarinin etkisinin arastirilmasi amaçlaniyor. Bu amaç dogrultusunda silimarinin, diyabetin komplikasyonlari ve kanser hastalarinda kullanilmasina yönelik yapilacak çalismalara katki saglamasi hedefleniyor.

Kastamonu Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Ahmet Hamdi Topal, proje çalismalarindan dolayi akademisyenleri tebrik ederek, kaliteli ve nitelikli çalismalara destekleri için Yüksekögretim Kurulu Baskani Prof. Dr. Erol Özvar’a ve YÖK üyelerine sükranlarini sundu. Ayrica Rektör Topal, proje çalismalarinda kurumlarini tesvik eden yaklasimlarindan dolayi TÜBITAK Baskani Prof. Dr. Hasan Mandal’a da tesekkür etti. Basta Doç. Dr. Funda Terzi olmak üzere projede yer alan Kastamonu Üniversitesi ögretim üyelerini tebrik eden Rektör Topal, çalismalarinda kolayliklar diledi.
Kaynak: İHA