Türk Kizilay Gazze'deki Asevi Kapasitesini Günlük 15 Bin Kisilik Sicak Yemege Çikardi

Türk Kizilay, sekiz aydir devam eden çatismalar nedeniyle akut açlik sinirlarina yaklasan Gazze’deki asevinin kapasitesini artirarak günlük 15 bin kisiye çikardi.

Türk Kizilay Gazze'deki Asevi Kapasitesini Günlük 15 Bin Kisilik Sicak Yemege Çikardi
7 Ekim’den bu yana süregelen siddetli çatismalarin ortasinda, Gazze halki her geçen gün artan zorluklarla mücadele ediyor. Ölüm ve açlik tehlikesi altinda yasayan Gazze halkina destek olmayi sürdüren Türk Kizilay, tüm imkansizliklara ve tehlikelere ragmen Deyr Belah’ta hizmet veren asevinin kapasitesini günlük 10 binden 15 bin kisiye çikararak örnek bir mücadele sergiliyor.

Çatismalar basladiktan sonra da Gazze’deki asevi faaliyetlerini sonlandirmayan Kizilay, asevini önce Gazze’nin kuzeyinden Refah’a, Israil’in kara harekâtinin ardindan ise Refah’tan Deyr Belah bölgesine tasimak zorunda kalmisti. Bölgede kimi zaman tüp gaz bulunamamasi nedeniyle Kizilay yerel personeli kazanlari enkazlardan toplanan odunlarla kaynatiyor. Asevinde pisirilen yemekler ise büyük kazanlarla Gazze’nin çesitli bölgelerinde toplanan ihtiyaç sahiplerine ulastiriliyor. Bu zor kosullara ragmen faaliyetlerini sürdüren Türk Kizilay, her gün 15 bin kisiye sicak yemek dagitarak kronik açlikla karsi karsiya bulunan Gazze halkina umut olmaya devam ediyor.

Zorlu yollardan gelen yardimlar

Sekiz aydir devam eden çatismalar, Gazze’ye insani yardim ulastirmayi neredeyse imkansiz hale getirdi. Türk Kizilay, sinir kapilarinda yasanan aksamalara ragmen, yardim ulastirmak için tüm alternatif yollari zorlamaya devam ediyor. Bu kapsamda, Ürdün Kizilayi ve Dünya Gida Programi ile koordinasyon saglayarak, Erez Sinir Kapisi üzerinden 2500 gida kolisi ve 2500 hijyen kitini Gazze’ye ulastirdi. Bu malzemeler, yerinden edilen insanlar için adeta birer can simidi oldu. Filistin Kizilayi, sosyal medya hesaplari üzerinden Türk Kizilay’in yardimlarinin Gazze’ye ulastigini bildirdi.

Felaketin esiginde bir milyondan fazla insan

Birlesmis Milletler Gida ve Tarim Örgütü’nün son raporu, Gazze’deki durumun ne kadar vahim oldugunu bir kez daha gözler önüne seriyor. Rapora göre, çatismalarin sona ermemesi halinde Temmuz ortasina kadar Gazze nüfusunun yarisini olusturan bir milyondan fazla insan, açlik ve buna bagli ölüm tehlikesiyle karsi karsiya kalacak.
Kaynak: İHA