Singapur Havayollari'ndan Türbülansa Giren Uçaktaki Yolculara Tazminat Teklifi

Singapur Havayollari, Londra-Singapur seferi sirasinda türbülansa giren uçaktaki yolculara 10-25 bin dolar arasinda tazminat ödemeyi teklif etti.

Singapur Havayollari'ndan Türbülansa Giren Uçaktaki Yolculara Tazminat Teklifi
Singapur Havayollari, 211 yolcu ve 18 mürettebatin bulundugu uçakta sefer sirasinda yasanan siddetli türbülans nedeniyle yolculara tazminat ödemeyi planliyor. Havayolu firmasi tarafindan yapilan açiklamada, bir kisinin ölümüyle sonuçlanan olay nedeniyle yolculara tazminat teklifinde bulunuldugu belirtildi.

Olayda hafif yaralanan yolculara 10 bin dolar tazminat teklif edildigi kaydedilen açiklamada, “Singapur Havayollari olarak 20 Mayis 2024 tarihinde SQ321 sefer sayili uçusta yasanan travmatik deneyim nedeniyle tüm yolculardan içten bir sekilde özür dileriz. Bu süre zarfinda tam destek ve yardim saglamakta kararliyiz. Tazminat tekliflerini 10 Haziran 2024’te yolculara gönderdigimizi teyit ediyoruz” ifadesi kullanildi.

“Ciddi yaralanmalara 25 bin dolar tazminat”

Olayda ciddi yaralanma yasayanlari kendilerini iyi hissettiklerinde tazminat teklifini görüsmeye davet ettiklerini belirten firmanin açiklamasinda, “Ciddi yaralanmalara maruz kaldigi, uzun süreli tibbi bakima ihtiyaç duydugu ve mali yardim talep ettigi degerlendirilen yolculara, acil ihtiyaçlarinin karsilanmasi için 25 bin dolar tutarinda bir ön ödeme teklifi sunduk. Bu teklif, yolcularin alacagi nihai tazminatin bir parçasi olacak” denildi.

Singapur Havayollari, ayrica tüm yolculara uçus ücretinin tamaminin iade edilecegini, Avrupa Birligi veya Birlesik Krallik kanunlari çerçevesinde gecikme tazminati ödenecegini belirtti.

Açiklamada, “Bangkok’tan ayrilirken acil masraflarini karsilamalari için yolcularin her birine bin Singapur dolari bütçe sagladik. Ayrica yarali yolcularin tibbi masraflarini da karsiladik. Aile üyelerinin ve sevdiklerinin, talep edilmesi halinde Bangkok’a uçmalarini sagladik. Singapur Havayollari olarak, SQ321 uçusunda etkilenen yolculari destekleme kararliligimizi sürdürüyoruz” ifadeleri kullanildi.

Bir kisi hayatini kaybetmisti

Singapur’a gitmek üzere 20 Mayis’ta Londra’dan havalanan Singapur Havayollari’a ait SQ321 sefer sayili Boeing 777-300ER tipi yolcu uçagi, Myanmar üzerinde siddetli türbülansa girerek 4.6 saniyede 54 metre irtifa kaybetmisti. Olay sirasinda 104 yolcu yaralanmis, 73 yasindaki bir Ingiltere vatandasi geçirdigi kalp krizi sonucu hayatini kaybetmisti. Uçak 21 Mayis’ta yerel saatle 15.45’te Bangkok’taki Suvarnabhumi Uluslararasi Havalimani’na acil inis yapmisti.

Olayin ardindan yolcular tarafindan yapilan açiklamada, kemerini takmayan yolcu ve mürettebatin siddetli türbülans sirasinda olduklari yerden firlayarak kabin tavanina çarptiklari belirtilmisti. Havayolu sirketi tarafindan yapilan açiklamaya göre olayda yaralanan 11 yolcu hala Bangkok’taki hastanelerde tedavi görüyor.
Kaynak: İHA