Büyüksehir Gelecegin Sanatçilarini Yetistiriyor

Mugla Büyüksehir Belediyesi 2015 yilinda kurdugu, Türk Halk Müzigi, Türk Sanat Müzigi, Türk Halk Danslari, Tiyatro, Bale, Çocuk Korosu ve Modern Dans bölümlerinden olusan konservatuvariyla 285 ögrenci yetistirdi.

Büyüksehir Gelecegin Sanatçilarini Yetistiriyor


Mugla Büyüksehir Belediyesi Konservatuvari farkli bölümleri ve alanlarinda uzman egitmenleri ile sanat, kültür alaninda donanimli ögrenciler yetistirmeye devam ediyor. 2023-2024 Egitim-Ögretim yilinda 90 ögrenci yetistirerek mezun eden Büyüksehir Belediyesi Konservatuvari kuruldugu 2015 yilindan bugüne kadar da 285 ögrenciyi mezun etti.

Mugla Büyüksehir Belediyesi Konservatuvari bölgenin sanat ve kültür hayatina önemli katkilar saglamaya devam ediyor. Konservatuvar, sundugu egitim programlari ve gerçeklestirdigi etkinliklerle sanati genis kitlelere ulastirmayi amaçliyor. Mugla Büyüksehir Belediyesi Konservatuvari, çesitli sanat dallarinda egitim gören toplam 404 ögrenci ile sanatseverlere kapilarini açmaya devam ediyor. Konservatuvar bünyesinde Türk Halk Müzigi, Türk Sanat Müzigi, Türk Halk Danslari, Tiyatro, Bale, Çocuk Korosu ve Modern Dans gibi bölümler bulunuyor. Mugla Büyüksehir Belediyesi Konservatuvari’nda Türk Halk Müzigi bölümünde 44, Türk Sanat Müzigi bölümünde 66, Türk Halk Danslari bölümünde 96, Tiyatro bölümünde 85, Bale bölümünde 57, Çocuk Korosu bölümünde 35, Modern Dans Toplulugu bölümünde 21 ögrenci bulunuyor.

Saliha Acar; “Konservatuvarin kizimin gelisiminde büyük katkisi var”

Konservatuvarin çocuklar üzerinde olumlu gelismeler olusturdugunu belirten velilerden Saliha Acar “ Kizim 2018 yilindan bu yana Mugla Büyüksehir Belediyesi Konservatuvari bale bölümünde egitim aliyor. Uzun vadeli bir sanat daliyla ugrasmasinin kizima çok büyük katkisi oldu. Vücut esnekligi artti” dedi.

Nurhayat Kocatürk Kapucu; “Bale egitimi ile kizim sosyallesme becerisi kazandi ve çalisma becerisi artti”

Büyüksehir Belediyesi konservatuvarinda bale egitimi alan kizinin sahne deneyimi ve öz güveninin arttigini söyleyen Nurhayat Kocatürk Kapucu; “Kizim Büyüksehir Belediyesi Konservatuvari bale bölümünde egitim görüyor. 2019 yilinda bale egitimine basladi.

Burada güzel bir egitim ortami var. Bale sayesinde sahne deneyiminin olmasi öz güveninin gelismesine yardimci oldu. Sosyallesme becerisi kazandi. Ciddi bir disiplin katkisi oldu. Hem derslerine hem de günlük yasam biçimine yansiyacak disiplinli çalisma beceresi kazandi. Yil sonu gösterimiz oldu. Yil sonu gösterisi içerisinde almis olduklari görevleri dikkate alarak ögretmenlerimiz notlar veriyor. Verilen notlarda bir üst kademeye geçmede yol gösterici oluyor.

Sibel Buzlu “Mugla Büyüksehir Belediyesi Konservatuvarinda tiyatro çocuk bölümünde kizim okuyor. Kizim iki yildir egitim aliyor. Bunun yani sira drama egitimi devam ediyor. Kizimin ciddi anlamda öz güveni artti. Kelime hazinesi gelisti. Problem çözme yetenegi artti. Herhangi bir sorunla karsilastiginda çok rahat çözüme kavusturabiliyor.

Ismail Dursun; “Konservatuvar sayesinde kültürümüz gelecek nesillere aktariliyor”

Büyüksehir Konservatuvari Halk oyunlari bölümünde oglunun egitim aldigini söyleyen Ismail Dursun “Oglum Büyüksehir Belediyesi konservatuvari halk oyunlari ekibinde. Oglumun burada olmasi bize ilaç gibi geldi. Gençlerin kötü aliskanliklar edinmemesi için böyle bir hobiye katilmasi bizi memnun etti. Belediyenin böyle bir imkan sunmasi gerçekten çok büyük bir olay. Burasi sayesinde kültürümüz gelecek nesillere birakiliyor. Biz veliler olarak gerçekten çok memnunuz” dedi.

Tiyatro Bölümü ögrencisi Kumsal Ünal’da sunlari söyledi; “2022 yilinda konservatuvar sinavlarina girdim. Tiyatro bölümündeyim. Burada benim diksiyonum düzeldi. Kelimeleri daha düzgün ve yerinde kullanmaya basladim. Problemleri daha kolay çözmeye basladim. Özgüvenim artti ve sosyallesmeye basladim” dedi.

Kaynak: İHA