35 Hektar Alanin Zarar Gördügü Yangin Sahasi Havadan Görüntülendi

Denizli’de ormanlik alanda çikan yangin, ekiplerin havadan ve karadan müdahalesiyle söndürüldü. Yangin sonucu sogutma çalismalarinin sürdügü 35 hektarlik alan dron ile görüntülendi.

35 Hektar Alanin Zarar Gördügü Yangin Sahasi Havadan Görüntülendi
Yangin, dün 17.00 siralarinda Pamukkale ilçesine bagli Haytabey ile Akköy mahalleleri arasinda kalan Çesmebasi-Kocadüz mevkisindeki ormanlik alanda yangin çikti. Rüzgar nedeniyle bir anda büyüyen yangin ihbari üzerine bölgeye çok sayida Denizli Orman Bölge Müdürlügüne ve Denizli Büyüksehir Belediyesi Itfaiye Daire Baskanligina bagli ekip sevk edildi. Havadan ve karadan ekiplerin 3 saatlik çalismalari sonucu alevler kontrol altina alindi. Yangini söndürme çalismalarina Denizli Orman Bölge Müdürlügüne bagli 4 uçak, 1 helikopter, 148 personel, 21 arazöz, 11 su ikmal araci, 5 ilk müdahale araci, 3 treyler, 3 dozer, 1 greyder ve 14 hizmet vasitasinin yani sira Denizli Büyüksehir Belediyesi Itfaiyesi Daire Baskanligina bagli 8 arazöz, 1 tanker ve 23 itfaiye personeli ile katildi.



Yanan orman sahasi havadan görüntülendi

Ekiplerin cansiparane çalismasi sonucu kontrol altina alinan orman yangininda 35 hektar alan zarar gördü. Zarar gören orman sahasi dron ile görüntülendi. Orman ekiplerinin bölgede farkli noktalarda sogutma çalismalarina devam ettigi görüldü.

Kaynak: İHA