BUYSAD Açiklamasi 'Enflasyonun Sebebi Et Fiyatlarindaki Artis'
Yilbasindan bu yana geçen 5 aylik süre zarfinda enflasyona ragmen fiyat artisi yapmadiklarini açiklayan Bursa Yemek Sanayicileri Dernegi (BUYSAD) Baskani Coskun Dönmez, yüzde 29,7 oraninda artan enflasyonun sebebini et fiyatlarindaki asiri artisa bagladi.

Dönmez, bu maliyetleri müsterilerine yansitmadiklarini ancak Haziran ayi itibariyle fiyatlari güncelleyeceklerini ifade etti.
Dönmez, "Ekmek ve salat bar hariç dört kap yemek fiyatimiz en az 100 lira olacak. Bunun altindaki fiyatlarla bu isi sürdürmemiz mümkün degil" dedi.
Coskun Dönmez, esnaf lokantalarinda 1 tas çorbanin 100 liraya çiktigini, buralarda 1 ögün yemek için 350 lira ile 500 lira arasinda bedel ödendigini belirten Dönmez, böyle bir ortamda 100 liranin altinda dört kap yemek satmanin kendileri için imkansiz olacagini vurguladi. Dönmez, tencere enflasyonundaki artisin agirlikli olarak kirmizi ve beyaz et ile süt ve süt ürünleri kaynakli oldugunu da ifade ederek, "Maalesef Ramazan ayi öncesinden baslayip yaklasan Kurban Bayrami’na kadar hayvansal gida hammaddesi fiyatlari çok artti. Ramazan ayi nedeniyle endüstriyel yemek firmalari olarak fiyat güncellemesi yapmadik. Ancak artan maliyetlerle daha fazla bas edemeyiz" dedi.
Okul Yemeklerinde Menü Fiyati Güncellenmeli
Coskun Dönmez, Milli Egitim Bakanligi’nin 1 Ocak’tan itibaren devlet okullari için dört kap yemek fiyatini 52 lira olarak açikladigini belirterek, bu fiyatin da güncellenmesi gerektigini söyledi.
52 liradan hizmet vermenin artik imkansiz hale geldigini ve bu fiyatin maliyetin altinda oldugunu vurgulayan Dönmez, "Meslektaslarimiz yillik anlasma geregi bu fiyattan satis yapmak zorundalar. Okullarin kapanmak üzere oldugu su günlerde zararina da olsa hizmetimizi aksatmadik. Ancak yeni egitim ve ögretim yilinda bu fiyatlarla devam etmemiz imkânsiz. Milli Egitim Bakanligi’nin güncel maliyetleri göz önüne alarak fiyat güncellemesi yapmasini istiyoruz," dedi.
