Uluslararasi Misafirler Anadolu Ari Ürünlerinin Nasil Üretildigini Yerinde Kesfetti

11. yilini büyük bir coskuyla kutlayan BEE’O Propolis, 2-7 Mayis tarihlerinde Amerika, Ispanya ve Londra’dan seyahat eden 14 misafire, 10 bin 500 metrekarelik tesisinin kapilarini açti. Editör, manken, oyuncu, içerik üreticisi ve fotografçilarin bir araya geldigi 14 kisilik ekip, seyahatleri süresinde hem Istanbul’un tarihi ve kültürel güzelliklerini hem de anadolu ari ürünlerinin nasil üretildigini yerinde görerek kesfetti.

Uluslararasi Misafirler Anadolu Ari Ürünlerinin Nasil Üretildigini Yerinde Kesfetti
Ari ürünleri AR-GE ve Inovasyon Merkezi’ne özellikle Amerika, Ispanya ve Londra’dan gelen 14 önemli misafire kapilarini açti. 2-7 Mayis tarihleri arasinda gerçeklesen özel etkinlikte, dünya genelinden gelen editörler, mankenler, oyuncular, içerik üreticileri ve fotografçilar, üretici firmanin 10 bin 500 metrekarelik tesislerini ziyaret ederek hem sirketin inovatif çalismalarini hem de ari ürünlerinin üretim sürecini yakindan incelediler.

Firmanin yüksek teknolojili tesislerinde baslayan ziyarette, BEE’O Propolis Kurucusu ve Genel Müdürü Dr. Asli Elif Tanugur Samanci’nin sunumu da yer aldi. Dr. Tanugur, sunumunda basari hikayesinden, ari ürünleri konusundaki uzmanlik ve tecrübelerinden, Türkiye’nin aricilik ve ari ürünleri üretimi bakimindan ne kadar degerli oldugundan, Anadolu ari ürünlerinin önemi, farki ve faydalarindan, ari ürünleri ile gelistirdigi inovatif ürünlerden, yürüttügü bilimsel çalismalardan ve ulusal ve uluslararasi alanda layik görüldügü ödül ve sertifikalardan bahsetti. Sunumda, firmanin inovasyon ve kaliteye önem verdigi, patentli Anadolu Propolisi (A.P.E)’nin üretim süreci ve uluslararasi alanda kazandigi basarilar detayli bir sekilde ele alindi.

Tanugur Samanci, ISO 90001, ISO 14001, ISO 22000 ve GMP gibi önemli uluslararasi kalite yönetim sistemleri ve güvenli üretim sertifikalara sahip olan tesisin üretim prosesini misafirlere detayli bir sekilde anlatti. Samanci ayrica, sirketin gida, takviye edici gida, dermokozmetik ve tibbi cihaz kategorilerinde ürettigi ve 37 ülkeye ihraç ettigi 100’ü askin katma degerli ürünün üretim asamalari ve kalite kontrol süreçleri hakkinda bilgi verdi.

Ziyaretin bir diger önemli ayagi, üretici firmanin Türkiye’de ilk kez uygulamaya geçirdigi “Sözlesmeli Aricilik Modeli” ile kovandan sofraya kontrollü üretim sistemi üzerine oldu. Misafirler, arilar tarafindan ari sütünün nasil üretildigini ve aricilarin ari sütünü nasil topladiklarini gözlemleme firsatinin yani sira sirketin yerel aricilarla olan is birligini ve kirsal bölgelerdeki ekonomik kalkinmaya katkilarini yakindan gözlemleme firsati buldular.

Ziyarete katilan isimler arasinda, Men’s Journal Kçse Yazari Kim Alexis ve esi Jeff Schwartz, Sef Bettina Compolucci, MindBodyGreen Dergisi Güzellik ve Yasam Tarzi Direktörü Alexandra Blair Engler, Ünlü Sunucu Melinda Berry, Fotografçi David Kartsonis, Ünlü Aktör Christian Birkenberger yer aldi.
Kaynak: İHA