Rus Güçleri, Ermenistan'in Çesitli Bölgelerinden Geri Çekilecek

Rusya Devlet Baskani Vladimir Putin ve Ermenistan Basbakani Nikol Pasinyan arasinda gerçeklesen görüsmeye dair açiklama yapan Kremlin Sözcüsü Dmitriy Peskov, Ermenistan’in talebi üzerine Ermenistan’da 2020’de bazi bölgelere konuslandirilan Rus güçlerinin geri çekilmesi konusunda mutabakata varildigini açikladi.

Kremlin Sözcüsü Dmitriy Peskov, dün Kremlin Sarayi’nda Rusya Devlet Baskani Vladimir Putin ve Ermenistan Basbakani Nikol Pasinyan arasinda gerçeklesen görüsmede Rus ordusunun ve sinir muhafizlarinin Ermenistan’daki faaliyetlerini ele aldigini söyledi.



Liderler arasinda Rus ordusunun ve sinir muhafizlarinin Ermenistan’in bazi bölgelerinden çekilmesi konusunda anlasmaya varildigini ifade eden Peskov, "2020 sonbaharinda, Ermeni tarafinin talebi üzerine, askerlerimiz ve sinir muhafizlarimiz Ermenistan’da bazi bölgelere konuslandirildi. Pasinyan, bugün degisen kosullar nedeniyle artik buna ihtiyaç olmadigini söyledi, bu nedenle Baskan Putin kabul etti ve askerlerimizin ve sinir muhafizlarimizin geri çekilmesi kararlastirildi” dedi.



Rus güçleri Ermenistan-Türkiye ve Ermenistan-Iran sinirinda göreve devam edecek

Görüsmede Ermeni tarafinin Rus sinir muhafizlarinin, Ermenistan’in Türkiye ve Iran sinirinda görevini sürdürmesini talep ettigini de vurgulayan Peskov, “Yine Ermeni tarafinin talebi üzerine sinir muhafizlarimiz Ermenistan-Türkiye ve Ermenistan-Iran sinirinda kalacak ve görevlerini yerine getirmeye devam edecek” ifadelerini kullandi.

Rus basininin Ermeni yetkililere dayandirdigi haberlerde, Putin ve Pasinyan’in Rus güçlerinin Ermenistan’daki 5 bölgesinden çekilmesi konusunda anlastiklari aktarildi.

Öte yandan geçtigimiz günlerde Pasinyan, Azerbaycan temas hattindaki Rus birliklerinin ve sinir muhafizlarinin ve Ermenistan’in baskenti Erivan’daki Zvartnots Uluslararasi Havalimani’nda görevli Rus birliklerinin çekilmesini öngören karari onayladigini duyurmustu. Rus sinir muhafizlarinin 1 Agustos’tan itibaren Zvartnots Uluslararasi Havalimani’ndan çekilmesi bekleniyor.
Kaynak: İHA