Hamas, Sivillerin Ölmesi Nedeniyle Havadan Yardim Operasyonlarinin Durdurulmasini Istedi

Hamas, hava yardim operasyonlari sonucu yasanan kazalarda sivillerin hayatini kaybetmesi nedeniyle söz konusu operasyonlarin durdurulmasini istedi.

Israil’in ablukasi nedeniyle Gazze Seridi’ne havadan yapilan yardimlarda sivil can kayiplari yasanmaya devam ediyor. Gazze Seridi’nin kuzeyine yapilan havadan yardim operasyonu sirasinda parasütün açilmamasi sonucu yardim paletinin bir deponun içinde düsmesi sonucu 2 kisi daha hayatini kaybetti. Hamas, hava yardim operasyonlari sonucu yasanan kazalarda sivillerin hayatini kaybetmesi nedeniyle söz konusu operasyonlarin durdurulmasini istedi.

Gazze’deki Hükümet Medya Ofisi Baskani Salama Marouf yaptigi açiklamada, "Hava yoluyla yapilan yardimlarin vatandaslarin hayatlari için gerçek bir tehlike olusturdugunu ve Gazze’nin kuzeyini saran gida krizini hafifletmek için gerçek bir çözüm saglamadigini yineliyoruz" ifadelerini kullandi. Maruf, gida sikintisinin en yogun yasandigi kuzey Gazze’ye insani yardim ulastirilabilmesi için kara geçislerinin yeniden açilmasi çagrisinda bulundu.

Gazze Seridi’ne yapilan havadan yardimlar sirasinda yasanan kazalarda bugüne kadar 21 kisi hayatini kaybetti.
Kaynak: İHA