Diyarbakir'da Akil Ve Zeka Oyunlari Heyecani

Akil ve Zeka Oyunlari Federasyonu (TAZOF) tarafindan bu yil 6.’si düzenlenen Türkiye Akil ve Zeka Oyunlari Turnuvasi’nin Diyarbakir il finallerinde çesitli ilçelerden 70’ten fazla ögrenci Türkiye finallerine katilabilmek için bir araya geldi.

Diyarbakir'da Akil Ve Zeka Oyunlari Heyecani
Sehrin farkli ilçeleri ve çesitli okullarindan gelen ögrenciler, strateji, zeka ve hiz konularinda becerilerini sergilemek için bir araya geldi. Ögrenciler turnuvada ilkokul kategorisinde mangala, equilibrio, q-bitz, küre, pentago oyunlarinda; ortaokul mangala, küre, pentago, kulami ve reversi oyunlarinda yaristi.

Ilde birinci olan ögrenciler, 24-25-26 Mayis’ta Rize’de yapilacak olan Türkiye finallerinde yarismaya hak kazandi.

Hakemlerin gönüllü olarak görev aldigi turnuvada ögrenciler, gösterdikleri performanslarla büyük begeni topladilar. Turnuva sonunda basarili olan ögrenciler, zeka oyunlari setleri ve madalyalar ile ödüllendirildi.

Akil ve Zeka Oyunlari Federasyonu tarafindan bu yil altincisi düzenlenen turnuva ögrenciler arasinda sosyal etkilesimi artirirken, ayni zamanda zeka ve strateji yeteneklerini gelistirme firsati sunuyor. Etkinlik, ögrencilerin saglikli rekabet ortaminda bir araya gelerek hem eglenmelerini hem de ögrenmelerini sagliyor.
Kaynak: İHA