Bu Okuldaki Kantinin Sorumlusu Yok

Bitlis Bilim ve Sanat Merkezi (BILSEM) Okulunda hayata geçirilen ‘Kantin Size Emanet, Size Güveniyoruz’ projesi çerçevesinde ögrenciler, sorumlusu bulunmayan kantinden alisverislerini kendileri yapiyor.

Bu Okuldaki Kantinin Sorumlusu Yok
Dolabin üzerine ‘Kantin Size Emanet, Size Güveniyoruz’ yazisini asan okul yönetimi, ögrencilere sorumlusu bulunmayan kantinden kasaya parayi birakarak istedigini alabilme olanagi sagliyor. Ögrenciler, ders aralarinda kantine giderek sirayla alisveris yapip, kendi elleriyle paralarini kasaya birakiyorlar ve gerekirse üstünü yine kendileri aliyorlar.

Okuldaki ögretmenler, ailelerin emaneti olan çocuklara sadece ögrenmeleri gereken dersleri degil, dürüstlük ve emanet kavramlarini da ögretiyorlar. Yaklasik 6 yil önce uygulamaya konulan ve ‘Kantin Senin’ sloganiyla sürdürülen uygulamadan ögrenciler de oldukça memnun olduklarini dile getirdiler. Ögrencilerden Elif Kali, uygulama ile güven duygusunu ögrendiklerini belirterek, “Bu kantinde kendi alisverisimizi yapiyoruz. Parasini da oraya koyuyoruz. Idarecilerimize ve ögretmenlerimize bu uygulama için tesekkür ediyoruz” dedi.

Ögrencilerden Elif Asmin Ertaç ise BILSEM’de çok fazla uygulama yapildigini ifade ederek, “Bu uygulamada kendimiz kantinci olmadan alisverisimizi kendimiz yaparak parasini da kendimiz birakiyoruz. Bu sayede hem kendimiz hesaplamis oluyoruz hem de hocalarimizin bize güvenmis oldugunu hissediyoruz. Büyüyünce güvenilebilir bir insan olmanin ilk temellerini bu uygulama sayesinde BILSEM’de attim” seklinde konustu.

Fatma Betül Üstündag ise “Burada herkes birbirine güveniyor. Herkes istedigi gibi alisveris yapabiliyor. Bu uygulamanin hayata geçirilmesinde emegi geçen ögretmenlerimiz ve okul idarecilerine tesekkür ediyorum” ifadelerini kullandi.

BILSEM Okul Müdürü Ekrem Oruk ise "Yaklasik 6 yil önce Ögretmenleri kurul toplantimizda aldigimiz kararla degerler egitim programi kapsaminda ögrencilerimize bir proje yapmak istedik. Proje kapsaminda neler yapabilecegimiz konusunda fikir alisverisinde bulunduk. Ögretmenlerimizle birlikte ‘Kantin Size Emanet’ uygulamasina karar verdik. Bizler su dogrultuda hareket ettik. Ögrencilerimiz ileride bilim insanlari, doktor, mühendis olabilirler. Fakat hayatin her asamasinda hayatin en degerli islevlerinden olan güven duygusunu, dogruluk ve dürüstlük kavramlarini ögrencilerimize kavratmak adina yapabilecegimiz en iyi uygulamanin bu olabilecegine karar verdik. 6 yildir uyguladigimiz bu proje sayesinde ögrencilerimiz kendi alisverislerini yapip, para üstünü ve küçük hesaplar yapmamalari gerektigini, bu dogrultuda iyi bir insan olabilme konusunda ilk adimi atabilmeleri anlaminda onlara yardimci olmaya çalistik. Ögrencilerimiz bu uygulamadan çok memnunlar. Onlarin bizlere güvendiklerini görmek de bizleri mutlu ediyor. Ögrencilerin hayatlarina dogrulugu ve dürüstlügü katabiliyorsak ne mutlu bize. Bütün ögrencilerimize güvenebilmenin ne kadar güzel oldugunu gördük” seklinde konustu.

Kaynak: İHA