TBMM Baskani Kurtulmus, Küba'nin Bagimsizlik Mücadelesinin Öncüsü Jose Marti'nin Anitini Ziyaret Etti

TBMM Baskani Numan Kurtulmus, resmi ziyaret gerçeklestirdigi Küba’nin baskenti Havana’da, Küba’nin bagimsizlik mücadelesinin öncüsü sair ve yazar Jose Marti’nin anitini ziyaret etti.

TBMM Baskani Kurtulmus, Küba'nin Bagimsizlik Mücadelesinin Öncüsü Jose Marti'nin Anitini Ziyaret Etti
TBMM Baskani Numan Kurtulmus, Meksika’nin ardindan resmi ziyaret kapsaminda geldigi Küba’da temaslarina basladi.

Kurtulmus, Küba Halkin Gücü Ulusal Meclisi Baskan Yardimcisi Ana Maria Mari Machado ve beraberindeki CHP Grup Baskanvekili ve Ankara Milletvekili Murat Emir, MHP Grup Baskanvekili ve Nevsehir Milletvekili Filiz Kiliç, Türkiye-Küba Parlamentolar Arasi Dostluk Grubu Baskani ve AK Parti Konya Milletvekili Selman Özboyaci, AK Parti Kirklareli Milletvekili Ahmet Gökhan Sariçam ve Türkiye’nin Havana Büyükelçisi Vehbi Esgel Etensel ile Devrim Meydani’ndaki Jose Marti’nin anitina geldi. Kurtulmus’un üzerinde “TBMM Baskani” yazili çelengi Jose Marti Aniti’na birakmasinin ardindan iki ülkenin milli marslari okundu. TBMM Baskani Kurtulmus, daha sonra parlamento heyetiyle anit önünde fotograf çektirdi.

Anitin müze bölümünü de ziyaret eden Kurtulmus, buradaki ani defterine, “TBMM’yi temsilen dost ve kardes ülke Küba Cumhuriyeti’ni ziyaretim vesilesiyle Jose Marti adina yapilmis bu görkemli anitta bulunmaktan mutluluk duyuyorum. Küba’nin bagimsizlik mücadelesinin öncüsü, idealleri ve vatanseverligiyle ülkesine rehberlik etmeyi sürdüren sair ve yazar Marti’yi saygiyla aniyorum” ifadelerini yazdi.
Kaynak: İHA