Sürücü 9 Kisinin Öldügü Kazayi Hastaligina Bagladi

Gaziantep’in Islahiye ilçesinde beton tankerinin yolcu minibüsüne çarptigi ve 9 kisinin öldügü, 11 kisinin yaralandigi kazanin ardindan tanker sürücüsü Mehmet Gögüs’ün ifadesi ortaya çikti. Gögüs, hizinin 70-80 kilometre arasinda oldugunu ve tansiyon hastasi oldugunu ifade ederek gözlerinin karardigini söyledi.

Sürücü 9 Kisinin Öldügü Kazayi Hastaligina Bagladi
Gaziantep’in Islahiye ilçesinde beton tankerinin yolcu minibüsüne çarptigi ve 9 kisinin öldügü, 11 kisinin yaralandigi kazanin ardindan her iki sürücünün ifadeleri ortaya çikti. Tanker sürücüsü Mehmet Gögüs, hizinin 70-80 kilometre arasinda oldugunu belirtirken minibüs sürücüsü Latif Örs, “Kamyon o kadar hizliydi ki lastikleri yerden kesilerek adeta uçarak bize dogru geliyordu” dedi.



“Tansiyon hastasiyim gözlerim karardi”

Tanker sürücüsü Mehmet Gögüs, "Narli ilçesinden Kalesan firmasina ait araçla firmaya ait beton maddesini yükleyerek Islahiye’de bulunan Güçlü beton firmasina saat 11.00 civarinda bosalttiktan sonra Pazarcik ilçesine dogru giderken ne alkol kullandim ne de uykusuzdum. Yola çiktiktan 5 dakika sonra gözlerimin karardigini hatirliyorum. Ben tansiyon hastasiyim düzenli olarak ilaç kullanirim. Kalp, seker, tansiyon hastaliklari mevcuttur. Araçtaki hizim 70-80 kilometre arasindaydi. Rahatsizlandigimi düsünüyorum hiçbir sey hatirlamiyorum” ifadelerini kullandi.

“Kamyon adeta uçarak bize dogru geliyordu”

Minibüs sürücüsü Latif Örs, “27 K 5127 Plakali yolcu minibüsünde Hatay yolu istikametinde ilerlerken agabey mevkiinde karsi seritten hizla beton mikser aracinin bize dogru yaklasmakta oldugunu gördüm. Kamyonun hizi o kadar yüksekti ki lastiklerin yerden kesildigini gördüm. Araç uçar vaziyette bize dogru geliyordu. Durumu fark eder etmez araci saga dogru kirdim. Kaçmaya çalistim ancak kaçamadik. Trafik kurallarina uygun sekilde hareket ettim” ifadelerine yer verdi.
Kaynak: İHA