Bu Oyun Yazmayi Kolaylastiriyor

Türkiye Bilimsel ve Teknolojik Arastirma Kurumu Bilim Insani Destek Programlari Baskanligi tarafindan Erciyes Üniversitesi (ERÜ) ev sahipliginde düzenlenen 18. Ortaokul Ögrencileri Arastirma Projeleri Kayseri Bölge Yarismasi’na Kayseri Murat Kantarci Bilim ve Sanat Merkezi’nden katilan ögrenciler, gelistirdikleri oyun ile yazmayi ögrenenlerin isini kolaylastirmayi hedefliyor.

Bu Oyun Yazmayi Kolaylastiriyor
Ögrencilerin gelistirdikleri Yazi Asistani isimli oyunda 5 ana kart üzerinde duruluyor. Oyuncu sirasiyla kategorilere ayrilmis kartlardan çekerek kartlarda yazanlari birlestirerek metin haline getirerek yazma konusunda sunulan kolayliktan faydalaniyor. Ögrenciler birinci turu 5, ikinci turu 15 ve üçüncü turu 30 dakika olarak belirlenen sürelerde bulunan kelimelerle ilham vererek metin yazmayi kolaylastiran oyunun Milli Egitim Bakanligi tarafindan egitim materyali olarak sunulmasini hedefliyor. Oyun hakkinda bilgi veren Murat Kantarci BILSEM 5. sinif ögrencisi Zehra Damla Küçük, "Bizim bu oyunumuzun adi ‘Yazi Asistani’ ve bu oyunun amaci, çocuklar yazi yazarken yazmayi onlar için daha eglenceli bir sekle getirmek ve yazma yeteneklerini gelistirmek. Bu oyunumuzda her kategoriden birer seçenek var. Oyunumuzun 5 adet ana karti var ve karti çektikten sonra her oyuncunun elinde 5 tane kart olusuyor. Bunlarla da 3 turda bir metin yazmis olurlar. Birinci tur 5, ikinci tur 15 ve üçüncü tur 30 dakika olmak üzere sürelerimiz var. Bu süreler içinde bu kartlardan ilham alarak metin yazmaya çalisilir ve böylece daha kolay metin yazilir" dedi.

Küçük, hedeflerinin yazmayi kolaylastirmak oldugunu söyleyerek, "Bizim için bundan sonraki hedef ise Milli Egitim Bakanliginda oyunumuzun egitim materyali olarak kullanmak. Oyunu farkli dillere çevirmek ve çocuklarin yazmasini daha da kolaylastirmayi hedefliyoruz" ifadelerini kullandi.
Kaynak: İHA