Baskan Büyükkiliç Açiklamasi 'Tarimda Iyi Bir Noktaya Geldik'

Kayseri Büyüksehir Belediye Baskani Dr. Memduh Büyükkiliç; ticaret ve sanayi sehri olarak anilan Kayseri’nin artik tarim ve hayvancilik alaninda da iyi bir noktaya geldigini belirterek, “Kayseri malum bir ticaret ve sanayi sehri ama bunun yaninda tarimda da iyi bir noktaya geldik” dedi.

Baskan Büyükkiliç Açiklamasi 'Tarimda Iyi Bir Noktaya Geldik'
Tarim ve hayvancilik faaliyetlerine yönelik gerçeklestirdigi proje ve yatirimlarla Kayseri’yi tarim sehri haline getiren Büyüksehir Belediye Baskani Dr. Memduh Büyükkiliç yönetimindeki büyüksehir belediyesi, üreticilere sundugu desteklere araliksiz devam ediyor. Hobim Aricilik Projesi çerçevesinde Arili Kovan Kura Çekimi Töreni’ne katilan Baskan Büyükkiliç, burada gazetecilere açiklamalarda bulundu. Baskan Büyükkiliç, tarim alaninda kendi kendine yeten sehir olmanin önemine vurgu yaparak, üreten sehir Kayseri olma yönünde çalismalara devam edeceklerini ve bu anlamda üretenleri de her zaman destekleyeceklerini ifade etti.

Üretenin her zaman yaninda yer aldiklarini ifade eden Büyükkiliç, söyle konustu;

“Üreteni çok seviyoruz ve desteklemeyi seviyoruz. Kayseri malum bir ticaret ve sanayi sehri ama bunun yaninda tarimda da iyi bir noktaya geldik. Gerek ekili alan gerekse üretim anlaminda siralamamiz 15’lerden 6’lara inmis oldu. Bunlar da bizim için önemli bir boyut arz etmekte. Çogu üründe de ilk 10’a girdi. Kayseri’de üretilen ürünlerden söz edilmekte. Bunlarin tabi ki 1’inci sirada olan ürünleri oldugu gibi diger siralamalarda da yer alanlari söz konusu. Örnek verilmesi gerekirse, Kayseri’de deniz yok. Balik denilince Kayseri akla gelmez ama Kayseri’de balikçilik anlaminda yavru balik ihracati yüzde 37’lerde. Bunu profesyonelce hayata geçirirken dagittigimiz tohumlarla bunun yaninda da amatörce hobi mantiginda yapanlari da önemsiyoruz, tesvik etmek amaciyla dagitmaya devam ediyoruz.”

Hobim Aricilik Projesi’nde kuraya katilan 984 kisiye jest yaptiklarini hatirlatan Baskan Büyükkiliç, “Bin tane kovanimiz var. 500 kisiye verecektik. Ama biz bunla yetinmedik. Dedik ki yogun bir katilim olunca tamamina verelim. 984 tane belgelerini tamamlayan vatandaslarimiz var. Onlarin tamamina verecek sekilde baskan yine böyle bir jest yapti diyelim. Yakisani yaptik” diye konustu.

Kaynak: İHA