Bakan Simsek Açiklamasi 'Enflasyonu Tek Haneye Düsürmeyi Programimizin Temel Hedefi Olarak Belirledik'

Hazine ve Maliye Bakani Mehmet Simsek, “Enflasyonu tek haneye düsürmeyi programimizin temel hedefi olarak belirledik. Çünkü fiyat istikrari olmadan gelir dagiliminda adalet ve kalici refah artisi mümkün degildir” dedi.

Hazine ve Maliye Bakani Mehmet Simsek sosyal medya hesabindan enflasyon, alim gücü vergide adalet konularina iliskin sosyal medya hesabindan açiklamalarda bulundu. Simsek, gelir dagiliminda enflasyonun oranlarinin etkisine deginerek, “Enflasyonu tek haneye düsürmeyi programimizin temel hedefi olarak belirledik. Çünkü fiyat istikrari olmadan gelir dagiliminda adalet ve kalici refah artisi mümkün degildir” degerlendirmesinde bulundu.

Vergide adaleti güçlendirmek için önemli düzenlemeler yaptiklarina deginen Simsek, “Asgari ücreti vergi disi biraktik, gelir vergisi tarifesinde en alt dilimdeki vergi oranini düsürdük, en üst dilimdeki vergi oranini yükselttik, kurumlar vergisi oranini artirdik, banka ve finans kurumlari için daha yüksek oran belirledik. Vatandaslarimizin alim gücünü artirmak için her alanda çalismalarimiza araliksiz devam ediyoruz” ifadelerine yer verdi.

Simsek, programin seffaf, öngörülebilir ve kural bazli politikalara dayali olup Türkiye’nin kendi programi oldugunu ve basari ile uygulandigini da sözlerine ekledi.
Kaynak: İHA