Yüksekova Ziraat Odasi Baskani Geçirgen Açiklamasi 'Bakanimiza Çiftçilerimiz Adina Tesekkür Ediyorum'

Hakkari’nin Yüksekova Ziraat Odasi Baskani Perviz Geçirgen, Dilimli Baraji suyunun tarimda kullanilmasi karari için Orman ve Tarim Bakani Ibrahim Yumakli’ya tesekkür etti.

Yüksekova Ziraat Odasi Baskani Geçirgen Açiklamasi 'Bakanimiza Çiftçilerimiz Adina Tesekkür Ediyorum'
Yüksekova ilçesinde 14 bin dekarlik tarim arazisini suya kavusturacak Dilimli Baraji sulamasinin 1’inci kisim yapim isinin sözlesmesi imzalandi. 535 milyon TL tutarindaki projenin 2028 yilinin ilk çeyreginde hizmete sunulmasi öngörülürken, ilk etabin hizmete girmesiyle islenecek 14 bin dekarlik tarim arazisinden yillik 110 milyon liralik gelir elde edilmesi ve bin 300 kisiye istihdam saglanmasi bekleniyor. Yüksekova’nin tarim arazilerinde kullanima girecek büyük hizmet olan Dilimli Baraji, çiftçiler tarafindan memnuniyetle karsilandi.

“Bakanimizin bu degerli hizmeti için çiftçilerimizin adina tesekkür ediyorum”

Konuyla ilgili açiklama yapan Yüksekova Ziraat Odasi Baskani Perviz Geçirken, proje için Tarim ve Orman Bakani Ibrahim Yumakli’ya tesekkür etti. Uzun zamandir çiftçilerin bu müjdeyi bekledigini kaydeden Geçirgen, “Dün itibariyla bu güzel müjdeyi Sayin Bakanimiz Orman ve Tarim Bakanimiz Ibrahim Yumakli açikladi.

Dilimli Baraji’nin 1’inci kisminin sözlesmesi yapildi. Bu da bin 395 hektarlik alana ulasacagi anlamina geliyor. Insallah yakin zamanda diger kismalarda tamamlanir. Yüksekovali çiftçilerimiz uzun zamandir bu magduriyeti yasiyordu. Tarim alanlarina ekim yapamiyorlardi. Dolayisiyla da araziler bos kaliyordu. Artik Dilimli Baraji ile topraklarimiz üretime kavusacak” dedi.



“Yüksekova kendi kendine yetebilecek”

Yüksekova’nin tarim ile anilacagini belirten Geçirgen, “Yüksekova’da tarim seviyesi yükseldikçe insanimizin, çiftçilerimizin refah seviyesi de artacaktir. Bu konuda katki ve destek sunan Vali Ali Çelik, kaymakam ve belediye baskanlarimiza tesekkür ederim. Ayrica çiftçilerimiz adina Sayin Tarim ve Orman Bakani Ibrahim Yumakli’ya tesekkür ederiz. Simdiye kadar Yüksekova tarimda hep disa bagliydi. Bundan sonra Yüksekova kendi kendine yetebilecek bir seviyeye gelecek. Hatta komsu sehirlere yetebilecek kadar tarim ürünlerini üretebilecek bir ovamizin oldugunu söyleyebiliriz. Ziraat Odasi olarak çiftçilerimize daha fazla katki sunmaya çalisacagimiz sözünü veriyoruz” seklinde konustu.

Kaynak: İHA