Yüksekova'da 14 Bin Dekarlik Arazi Suyla Bulusacak

Hakkari’nin Yüksekova ilçesinde 14 bin dekarlik tarim arazisini suyla bulusturacak "Dilimli Baraji Sulamasi 1. Kisim Yapim Isi" için sözlesme imzalandi.

Yüksekova'da 14 Bin Dekarlik Arazi Suyla Bulusacak
Tarim ve Orman Bakanligindan yapilan açiklamaya göre; proje kapsaminda 60 kilometreyi askin boru hatti dösenecegi, 25 kilometreden uzun isletme ve bakim yolu yapilacagi ve boru hatlari üzerindeki sanat yapi insaatlari tamamlanacagi belirtildi. 535 milyon lira tutarindaki projenin 2028 yilinin ilk çeyreginde hizmete alinmasi hedeflenirken, ilk etabin hizmete girmesiyle islenecek 14 bin dekarlik tarim arazisinden yillik 110 milyon liralik gelir elde edilmesi ve bin 300 kisiye istihdam saglanmasi bekleniyor.

Açiklamada görüslerine yer verilen Tarim ve Orman Bakani Ibrahim Yumakli ise tarimsal üretimde suya dayali tarimin ve su verimliliginin önemini vurguladi. Yumakli; toplulastirma, sulanan tarim arazilerini artirma ve modern sulama sistemlerini yayginlastirma gibi yapisal dönüsümlere odaklandiklarini belirtti.

Hakkari Valisi Ali Çelik de, sosyal medya hesabinda yaptigi paylasimda, "Tarim ve Orman Bakanimiz Ibrahim Yumakli’ya Hakkâri’mize olan yakin ilgi ve desteklerinden dolayi sükranlarimi arz ediyorum" ifadelerini kullandi.
Kaynak: İHA