Yatirimcilar Ve Projeler 'Ar-Ge Proje Pazari 2024' Etkinliginde Bulustu

İçel Teknoloji Transfer Ofisi tarafindan bu yil 13’üncüsü düzenlenen "Ar-Ge Proje Pazari 2024" etkinligi basladi.

Yatirimcilar Ve Projeler 'Ar-Ge Proje Pazari 2024' Etkinliginde Bulustu
İçel Üniversitesi Prof. Dr. Ugur Oral Kültür Merkezi’nde 2 gün sürecek olan "Ar-Ge Proje Pazari 2024" etkinligine 72 proje katildi.

Yogun bir katilimla baslayan ve yarin da devam edecek olan ’MEÜ Ar-Ge Proje Pazari’nin temel hedefinin proje hazirlama kültürünün olgunlasmasi ve bu sayede Ar-Ge bilincinin yayginlasmasini saglamak oldugu belirtildi.

Somut bir Ar-Ge düsüncesi ya da projesine sahip ögrencilerin ve arastirmacilarin ilgili sanayi kurulus temsilcileri ile bir araya gelmesine imkan saglayan etkinligin ana temalarinin biyomedikal, biyoteknoloji, çevre, gida, tarim, makine, elektrik ve elektronik teknolojileri ile diger alanlar olarak belirlendigi ifade edildi.

MEÜ Rektör Yardimcisi Prof. Dr. Ahmet Hakan Öztürk, etkinligin 1503 Proje Pazarlari Destekleme Programi kapsaminda İçel TTO koordinasyonunda ve çesitli kurumlarla is birligi içinde yapildigini söyledi.

104 proje basvurusu yapildigina dikkat çeken Prof. Dr. Öztürk, “Bu projelerden 16 jüri üyesinin ön degerlendirmesi sonucunda etkinligimizde 72 projeye yer verilmistir. Ilk üç proje, jüri üyeleri tarafindan belirlenecek ayrica 2 projeye de mansiyon ödülü takdim edilecektir“ dedi.

Etkinligin akademik sorumlusu Sosyal Bilimler Meslek Yüksek Okulu Sosyal Hizmetler Bölüm Baskani ve İçel Teknoloji Transfer Ofisi (TTO) Yürütme Kurulu üyesi Doç. Dr. Fahri Özsungur ise proje pazarlarinin üniversite ve sanayicileri bir araya getirmekten öte bütünlestirici ve sinerji getirici bir özeligi bulundugunu kaydetti.

Ögrencilerin ve akademisyenlerin projeleriyle sanayici arasindaki is birliginin artirilmasinin ileriye dönük fikirler için bir öncü olacagini belirten Doç. Dr. Özsungur, “Bu etkinligin daha da büyüyerek üniversitemiz misyon ve vizyonumuzla baglantili olarak uluslararasi arenada önemli basarilara yol açacagini düsünüyorum” diye konustu.

Kaynak: İHA