Yapi Toplulugu 'Gelecegin Insasi' Programinda Sektör Temsilcilerini Agirladi

Bursa Uludag Üniversitesi (BUÜ) Yapi Toplulugu tarafindan bu yil 8.si düzenlenen “Gelecegin Insasi” etkinliginde Ulastirma ve Altyapi Bakan Yardimcisi Osman Boyraz ile sektörün önde gelen yöneticileri ve girisimcileri ögrencilerle bir araya geldi.

Yapi Toplulugu 'Gelecegin Insasi' Programinda Sektör Temsilcilerini Agirladi
BUÜ Yapi Toplulugu’nun TeknoloGI ana temasiyla bu yil 8. kez gerçeklestirdigi Gelecegim Insasi etkinligi tamamlandi. Prof. Dr. Mete Cengiz Kültür Merkezi’nde 2-5 Mayis tarihleri arasinda devam eden organizasyonun açilis törenine Ulastirma ve Altyapi Bakan Yardimcisi Osman Boyraz, BUÜ Rektörü Prof. Dr. Ferudun Yilmaz, kent yöneticileri, Insaat Mühendisleri Odasi Bursa Subesi Baskani Serdar Atilla Erdem, Mimarlar Odasi Baskani Sirin Rodoplu Simsek, Yapi Denetim Birligi Bursa Subesi Baskani Esra Inhanli, akademisyenler, sektör temsilcileri ve ögrenciler katildi.

“3T formülüyle ögrencileri hayalleriyle bulusturuyoruz”

Törende konusan Bakan Yardimcisi Osman Boyraz, Bursa’da olmaktan ve Bursa Uludag Üniversitesi’nde ögrencilerle bir araya gelmekten dolayi büyük bir memnuniyet duydugunu vurguladi. Programi düzenleyen gençlere seslenen Osman Boyraz; “Insanlar neyi hayal ederse onu basarabiliyor. Sizlerin de hayallerinizi basaracaginiza inaniyorum. Yeter ki gayret edin, askla çalisin. Fizikte kuraldir, hareket etmeyen cisim enerji de üretmez. Bu kadar ögrenciyi ve sektör temsilcisini bir araya getirmek çok önemli bir meseledir. Her birinizi takdir ediyorum. Benim ögrenciligim çok zor sartlarda geçti. Imkânlar elimize geçtiginde yapamadigim ne varsa ögrencilerin ulasabilmesi için hayata geçirmeye gayret ediyorum. Yaklasik 7 yildir 3T formülü ile Türkiye’nin farkli yerlerinden üniversite ögrencilerimizi agirliyoruz. Bunlar tekne tur, tekno tur ve tabiat tur. 150 bine yakin ögrenciyi bu turlarda agirladik. Programlarimiz devam ediyor. Gençlerle bir arada olmak bizleri de dinç tutuyor” diye konustu.

“Bursa’daki hizli tren çalismalari araliksiz devam ediyor”

Programda gerçeklestirdikleri hizli tren yatirimlari ve diger proje çalismalarina dair bilgileri de paylasan Bakan Yardimcisi Osman Boyraz; “Hizli tren çalismalarimiz ülkemiz genelinde devam ediyor. Ögrenciligimizde 20 saati askin tren yolculuklari yapardik. Uzun bir süre olunca, o esnada siirler yazardik. Simdi Sivas’a hizli tren koyduk, 2 saat 15 dakika sürüyor. Bu hafta da Istanbul’dan Sivas’a aktarmasiz ek seferleri baslattik. Istanbul-Ankara arasinda yeni bir projemiz var. 350 kilometrelik bir mesafeyi 350 kilometre hizla 80 dakikada gidecek sekilde projeyi yapacagiz. Insallah onu da en kisa sürede baslatacak ve bitirecegiz. Ankara-Izmir hatti 2027’de insallah nihayete erecek. Bursa’da da çalismalarimiz araliksiz devam ediyor. Ülkemizi muasir medeniyetler seviyesine çikarmak için durmaksizin çalisiyoruz” açiklamasinda bulundu.

“Üniversite hayatini canli tutuyor”

BUÜ Rektörü Prof. Dr. Ferudun Yilmaz ise açilis töreninde yaptigi konusmasinda 70 binden fazla ögrenciye ev sahipligi yaptiklarini söyledi.

Üniversite içerisinde yaklasik 170 ögrenci toplulugunun faaliyet gösterdigini aktaran Prof. Dr. Ferudun Yilmaz; “Topluluklarimiz, ana kampüsümüzde ve diger kampüslerimizde üniversite hayati denilen olguyu birebir yasiyor ve bizlere de yasatiyorlar. Üniversiteler sadece egitim-ögretimden ibaret degil. Özellikle ögrenci topluluklari gençleri dinamik olmaya yöneltiyor. Gençlerimizin sosyallesmesi, aktif olmasi ve meslegiyle ilgili gelecek planlamalarini daha saglikli yapabilmek için bu topluluklarimizda kendilerini gelistirmeye devam ediyor. Yapi Toplulugu da düzenledigi bu muhtesem organizasyon ile üst seviyede bir basariya imza atti. Emegi geçen herkesi tebrik ediyor, tüm katilimcilara da tesekkürlerimizi iletiyorum” seklinde konustu.

Organizasyonda sektör temsilcileri ve akademisyenler de çesitli sunumlar yapti. 3 gün süren organizasyon sehir turu, mini yarismalar ve çekilislerin ardindan sona erdi.
Kaynak: İHA