Vali Ali Çelik Açiklamasi 'Egitim Birinci Önceligimizdir'

Hakkari Valisi Ali Çelik, egitim konusunun her zaman birinci öncelikleri oldugunu belirterek, “Bunun için temel altyapinin takibi, okul yapimlari ve egitimle ilgili bütün standartlarin iyilestirilmesi konulari bizler için çok çok önemli” dedi.

Vali Ali Çelik Açiklamasi 'Egitim Birinci Önceligimizdir'
Hakkari Valiligi, Hakkari Il Milli Egitim Müdürlügü ile Nitelikli Egitim ve Arastirma Dernegi (NEVADER) tarafindan Hakkari’deki ögrencilere kitap destegi saglandi. Vali Ali Çelik, NEVADER Baskani Azad Tekin Ulutas ve protokol üyeleri ile birlikte ögrencileri desteklemek ve onlara yeni firsatlar sunmak amaciyla düzenlenen kitap dagitim programina katildi.

Hakkari Anadolu Lisesi konferans salonunda düzenlenen kitap dagitim programinda konusan Vali Ali Çelik, "En önemli gayemiz, egitimin niteligini üst seviyelere tasimak. Egitim konusu her zaman ifade ettigimiz gibi Hakkari’nin birinci önceligidir. Bunun için temel altyapinin takibi, okul yapimlari ve egitimle ilgili bütün standartlarin iyilestirilmesi konulari, bizler için çok çok önemli. Bu konuda bakanliklarimizin büyük bir destegi var. Bunun yaninda, ilimizde ögrencilerimizin akademik basarisini da en üst seviyeye tasimak istiyoruz. Bunun bir ayagi da sinavlara hazirlanan evlatlarimizi, kitaplarla ve hazirlik kurslariyla yerelden desteklemektir. Daha önce de hem valiligimiz hem de hayirsever derneklerimiz tarafindan, ögrencilerimize kitap desteginde bulunulmustu. Bunu devam ettirelim istedik ve ögrencilerimize, kitaplarin yani sira soru kitapçik desteginde de bulunuyoruz. Okullarimizin ve halk egitim merkezlerimizin bünyesinde açilan Destekleme ve Yetistirme Kurslarinda, ögrencilerimize ücretsiz kurs veriyor, tarama sinavlarindan yararlandiriyor ve kendilerine materyal desteginde bulunuyoruz. Inaniyorum ki bu kurslarimiza devam eden ögrencilerimizin çogu, çok iyi okullar kazanacaklardir” dedi.

Kaynak: İHA