Türkiye'nin En Soguk Ili Olan Bolu'da Ürünler Soguktan Yandi

Geçtigimiz gün sifirin altinda ölçülen 6,4 dereceyle Türkiye’nin en soguk ili olan Bolu’da agaçlardaki meyveler ve toprakta ekili mahsuller soguktan yandi.

Türkiye'nin En Soguk Ili Olan Bolu'da Ürünler Soguktan Yandi
Meteoroloji Genel Müdürlügü 1740 Otomatik Meteoroloji Gözlem Istasyonundan alinan il ve ilçelere ait meteorolojik parametrelerde, Türkiye’nin en soguk ili sifirin alinda 6,8 dereceyle Bolu Bati Karadeniz Orman Arastirma Merkezi olarak kayitlara geçti. Bolu’nun ilçelerinde de soguk hava etkili oldu. Soguk hava nedeniyle Mudurnu ilçesinde agaçlardaki meyveler ve toprakta ekili olan mahsuller soguktan yandi.

Bu yil ilçe genelinde meyvelerin az olacagini ifade eden Mudurnu Ziraat Odasi Baskani Sinan Keskin, "Meteorolojinin tahminleri dogru çikti. Mudurnu’da hava sicakligi sifirin altinda 2 derece oldu. Soguk sonucunda da baglarimiz, ceviz agaçlarimiz, eriklerimiz, kiraz ve visnelerimiz dahil olmak üzere çogu meyve ve sebzelerimiz zarar görmüs durumda. Bu sene meyve sebze yiyemeyecegiz gibi gözüküyor" dedi.

Bahçesindeki ürünlerin soguktan yandigini ifade eden Yunus Boztimur ise "Gece saatlerinde uyandim. Agaçlarin soguktan yanacagini tahmin ettim. Ates yaksan yakamazsin. Ceviz, erik ve üzüm baglari gitti. 3 yildan beri ne ceviz yiyebiliyoruz ne bir elma yiyebiliyoruz. Rabbim hayirlisini nasip etsin" diye konustu.

Kaynak: İHA