Mavi Saat Sergisi Sanatseverleri Bekliyor

Düzce Üniversitesi Sanat, Tasarim ve Mimarlik Fakültesi Resim Bölümü tarafindan düzenlenen “Mavi Saat” adli kisisel resim sergisi, Mihri Müsfik Sanat Galerisi’nde ziyaretçilerin begenisine sunuldu.

Mavi Saat Sergisi Sanatseverleri Bekliyor
Hacettepe Üniversitesi Güzel sanatlar Fakültesi Ögretim Üyesi Doç. Asli Isiksal’a ait kisisel resim sergisinde, kagit üzerine karisik teknikten olusan çalismalar yer aliyor. “Mavi Saat” diger adiyla alaca karanlik, günes dogmadan önceki veya battiktan hemen sonraki zamani ifade eder. Üst atmosferin, alt atmosferi aydinlatmasi sonucu olusan bu zaman diliminde, yeryüzü ne tamamen aydinlik, ne de tamamen karanliktir. Geçmisten günümüze pek çok sanatçiyi etkileyen ve olagandisi olarak tanimlanan bu ortam isigi, “Mavi Saat” olarak da adlandirilir. Kisaca, gün ve gece arasindaki bu aralik, canlilarin kendi dünyasina çekilmeye basladigi zamani temsil ettigi kadar, habitatin taze bir uyanisa hazirlik yaptigina da isaret eder.

“Mavi Saat” baslikli serginin, yeryüzünün adeta sifir noktasini çagristiran bu araliktan hareketle kurgulandigini belirten Asli Isiksal, “Bu zaman dilimi, baslangici ve sonu temsil ettiginden, günün diger saatlerine nazaran düsünmeyi de derinlestirebilecegimiz bir perspektif saglar. Özünde Mavi Saat, görünmeyenlerin görünür oldugu bir saattir ve gün içinde karsilastigimiz tüm üretimlerin arkasindaki yogun emegi temsil eder. Kepenklerin açilisi, ekmeklerin yapilisi, sokaklarin süpürülüsü, çöplerin toplanisi ya da salterlerin kaldirilisi gibi pek çok islerligi baslatir. Görünmez insanlarin bu çabalarina paralel, sokak hayvanlari da ayni telas ve görünmezlik içindedir. Örnegin sokak köpeklerinin sürülestigi, yemek/su aradigi, soguktan ve tehlikeden korunmak için yer aradigi bir saattir, alaca karanlik. Kisaca ihtiyaçlarin karsilanmasi için verilen hayati çabanin zamanidir. Sergide yer alan islerin tamami kagit üzerine karisik tekniktir” ifadeleriyle sergi hakkindaki düsüncelerini paylasti.

Mavi Saat adli kisisel resim sergisi, 17 Mayis 2024 tarihine kadar ziyaretçilere açik olacak.
Kaynak: İHA