Kafasina Poset Takilan Leylegin Yardimina Ekipler Yetisti

Bolu’da cami kubbesinin üzerine bulunan yuvasinda basina poset takili halde mahsur kalan leylegin yardimina arama kurtarma ve dagcilik ekipleri yetisti.

Kafasina Poset Takilan Leylegin Yardimina Ekipler Yetisti
Edinilen bilgiye göre, Asagisoku Mahallesi’ndeki Haci Nakkas Camisi’nin kubbesindeki yuvada bir leylegin basinda poset oldugunu vatandaslar fark etti. Vatandaslar tarafindan durum 112 Acil Çagri Merkezi’ne ihbar edildi. Ihbar üzerine bölgeye Doga Koruma ve Milli Parklar Sube Müdürlügü yetkilileri, AFAD ekipleri sevk edildi. AFAD Il Müdürlügü koordinesinde bölgeye Köroglu Arama Kurtarma Dernegi, SAR Arama Kurtarma ve Acil Yardim Dernegi ile Türkiye Dagcilik Federasyonu Bolu Il Temsilciligi ekipleri çagirildi. Caminin kubbesine halatlarla çikan ekipler, yaklasik 2 saat süren çalismayla leylegin basindaki poseti çikardi.

Doga Koruma ve Milli Parklar Subesi Müdürlügü yetkilileri, insan kaynakli etkilerin, dogada birçok zarara neden oldugunu ifade etti.

Yetkililer, iklim degisikligi ve su kitligi nedeniyle yaban hayvanlarinin besin bulamadiklarini ve bu nedenle evsel atiklara yönelmeleri neticesinde kazalarla karsilastiklarini dile getirdi.
Kaynak: İHA